Mobiliteitsoplossingen

Laatste update:

Pon-dochter kurk onder mobiliteit drijvende woonwijk A’dam

Schoonschip deelt vervoer via Next Urban Mobility. (Foto: Next Urban Mobility)

Er worden in eerste instantie zes elektrische auto’s (VW e-Golf), (bak)fietsen, scooters en een VW bedrijfswgen e-Crafter ingezet.

De inwoners van de drijvende woonwijk Schoonschip in Amsterdam-Noord zijn de eerste gebruikers van de mobiliteitshub Huub, een initiatief van Pon-dochter Next Urban Moblity. Behalve zes elektrische auto’s (VW e-Golf), worden ook (bak)fietsen, scooters en een VW e-Crafter aangeboden. Als in de loop van het jaar meer bewoners (er zijn nu 46 huishoudens) hun nieuwe woning betrekken in Schoonschip, dan wordt het aantal EV’s verder uitgebreid. Dat meldt Next Urban Mobility, dat momenteel mobiliteitshubs voor de zakelijke- en particuliere markt creëert.

De bewoners van de drijvende woonwijk kunnen via de Huub-app verschillende abonnementen afsluiten. Ook kunnen ze via de hub gebruik maken van het openbaar vervoer. In afwachting van de eerste ervaringen en beschikbare parkeerruimte, wordt de mobiliteitshub voor iedereen toegankelijk.

Schoonschip en BAM Infra hebben gezamenlijk het tijdelijke parkeerterrein ingericht voor de deelauto’s en -fietsen, voorzien van laadpalen die worden gevoerd met groene energie. 

Pon-dochter kurk onder mobiliteit drijvende woonwijk A’dam | Fleet&Mobility

Pon-dochter kurk onder mobiliteit drijvende woonwijk A’dam

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Schoonschip deelt vervoer via Next Urban Mobility. (Foto: Next Urban Mobility)

De inwoners van de drijvende woonwijk Schoonschip in Amsterdam-Noord zijn de eerste gebruikers van de mobiliteitshub Huub, een initiatief van Pon-dochter Next Urban Moblity. Behalve zes elektrische auto’s (VW e-Golf), worden ook (bak)fietsen, scooters en een VW e-Crafter aangeboden. Als in de loop van het jaar meer bewoners (er zijn nu 46 huishoudens) hun nieuwe woning betrekken in Schoonschip, dan wordt het aantal EV’s verder uitgebreid. Dat meldt Next Urban Mobility, dat momenteel mobiliteitshubs voor de zakelijke- en particuliere markt creëert.

De bewoners van de drijvende woonwijk kunnen via de Huub-app verschillende abonnementen afsluiten. Ook kunnen ze via de hub gebruik maken van het openbaar vervoer. In afwachting van de eerste ervaringen en beschikbare parkeerruimte, wordt de mobiliteitshub voor iedereen toegankelijk.

Schoonschip en BAM Infra hebben gezamenlijk het tijdelijke parkeerterrein ingericht voor de deelauto’s en -fietsen, voorzien van laadpalen die worden gevoerd met groene energie.