Personeel en mobiliteit

Laatste update:

Provincie Brabant zet deelauto’s Amber in

Amber zet ook auto's in op de Amsterdamse Zuidas.

De provincie zet twee elektrische BMW’s i3 in als deelauto. 

De provincie Brabant zet in samenwerking met Amber Mobility twee elektrische BMW’s in als deelauto’s voor medewerkers. Dat maakt de provincie deze week bekend.

Het gaat in eerste instantie om een pilot van één jaar. De deelauto is handig voor medewerkers die liever met de fiets, trein of bus naar het werk komen, maar een auto nodig hebben voor afspraken op andere locaties. De provincie wil zo stimuleren dat meer medewerkers met het OV of de fiets naar het werk komen.

Het jonge Eindhovense autodeelbedrijf Amber levert de BMW’s, met een actieradius van 200 tot 250 kilometer. Reserveren gaat via een app die kunnen koppelen aan hun agenda. Als de proef slaagt wordt het experiment uitgebreid. De provincie bekijkt of de huidige dienstauto’s op termijn vervangen kunnen worden door een duurzamer alternatief.Lees hier een interview met Steven Nelemans, oprichter van Amber. Hij heeft ambities om zelf auto’s te gaan bouwen.

Provincie Brabant zet deelauto’s Amber in | Fleet&Mobility

Provincie Brabant zet deelauto’s Amber in

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Amber zet ook auto's in op de Amsterdamse Zuidas.

De provincie Brabant zet in samenwerking met Amber Mobility twee elektrische BMW’s in als deelauto’s voor medewerkers. Dat maakt de provincie deze week bekend.

Het gaat in eerste instantie om een pilot van één jaar. De deelauto is handig voor medewerkers die liever met de fiets, trein of bus naar het werk komen, maar een auto nodig hebben voor afspraken op andere locaties. De provincie wil zo stimuleren dat meer medewerkers met het OV of de fiets naar het werk komen.

Het jonge Eindhovense autodeelbedrijf Amber levert de BMW’s, met een actieradius van 200 tot 250 kilometer. Reserveren gaat via een app die kunnen koppelen aan hun agenda. Als de proef slaagt wordt het experiment uitgebreid. De provincie bekijkt of de huidige dienstauto’s op termijn vervangen kunnen worden door een duurzamer alternatief.Lees hier een interview met Steven Nelemans, oprichter van Amber. Hij heeft ambities om zelf auto’s te gaan bouwen.