Auto en fiscus

Laatste update:

BTW-voordeeltje oudere auto van de zaak

De forfaitaire btw-bijtelling voor privégebruik van de auto van de zaak wordt verlaagd voor auto’s die langer dan vijf jaar in gebruik zijn. Deze maatregel geldt met terugwerkende kracht tot 1 juli 2011. Ondernemers die gebruik maken van de forfaitaire regeling hoeven hierdoor nog maar 1,5% van de catalogusprijs bij te tellen. Het percentage was 2,7%. Het btw-voordeel kan volgens de Belastingdienst oplopen tot enkele honderden euro`s per jaar. 

Compensatie
Ondernemers die hun bedrijfsauto privé gebruiken, of hun personeel de bedrijfsauto privé laten gebruiken, moeten aan het eind van het jaar btw afdragen ter compensatie van het privégebruik. Zij kunnen hiervoor gebruik maken van een forfaitaire regeling. De versoepeling is voordelig voor ondernemers die de btw over de aanschaf van de auto konden aftrekken. Ondernemers die geen btw over de aanschaf van de auto konden aftrekken, mochten al gebruik maken van het lagere percentage van 1,5%.

Bekijk het volledige besluit HIER.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
BTW-voordeeltje oudere auto van de zaak | Fleet&Mobility

BTW-voordeeltje oudere auto van de zaak

Redactie Redactie
• Laatste update:

Compensatie
Ondernemers die hun bedrijfsauto privé gebruiken, of hun personeel de bedrijfsauto privé laten gebruiken, moeten aan het eind van het jaar btw afdragen ter compensatie van het privégebruik. Zij kunnen hiervoor gebruik maken van een forfaitaire regeling. De versoepeling is voordelig voor ondernemers die de btw over de aanschaf van de auto konden aftrekken. Ondernemers die geen btw over de aanschaf van de auto konden aftrekken, mochten al gebruik maken van het lagere percentage van 1,5%.

Bekijk het volledige besluit HIER.