Auto en fiscus

NS krijgt miljoenenboete

De NS heeft van staatssecretaris Mansveld van Infrastructuur en Milieu een boete van 5,5 miljoen euro opgelegd gekregen. De vervoerder kwam de gemaakte afspraken voor 2013 en 2014 niet genoeg na. Prorail kreeg voor 2014 een boete van 75 duizend euro opgelegd.

Vorig jaar reed 92 procent van de treinen op tijd. Dat is een stijging ten opzichte van 2013 toen het nog 90 procent was. Reizigers zeiden echter wel vaak ontevreden te zijn over de stiptheid van treinen. Ook waren ze ontevreden over de beschikbare zitplaats in de trein.

Vooral dat laatste is een verbeterpunt, zegt Mansveld. “NS heeft de reisinformatie de afgelopen jaren enorm verbeterd. Uit onderzoek blijkt dat reizigers dit waarderen. Wel willen zij vaker een zitplaats in de trein. Daar moet NS de schouders onder zetten.”

Prorail krijgt een boete opgelegd omdat het spoor door storingen aan het materieel niet voldoende beschikbaar was.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
NS krijgt miljoenenboete | Fleet&Mobility

NS krijgt miljoenenboete

Redactie Redactie

Vorig jaar reed 92 procent van de treinen op tijd. Dat is een stijging ten opzichte van 2013 toen het nog 90 procent was. Reizigers zeiden echter wel vaak ontevreden te zijn over de stiptheid van treinen. Ook waren ze ontevreden over de beschikbare zitplaats in de trein.

Vooral dat laatste is een verbeterpunt, zegt Mansveld. “NS heeft de reisinformatie de afgelopen jaren enorm verbeterd. Uit onderzoek blijkt dat reizigers dit waarderen. Wel willen zij vaker een zitplaats in de trein. Daar moet NS de schouders onder zetten.”

Prorail krijgt een boete opgelegd omdat het spoor door storingen aan het materieel niet voldoende beschikbaar was.