Auto en fiscus

Laatste update:

Schultz wil appen achter het stuur verbieden

Het gebruik van de smartphone achter het stuur wordt als het aan minister Melanie Schultz van Haegen ligt, verboden. Dat vertelde de minister van Infrastructuur en Milieu in een interview met het AD.

Het is al verboden de telefoon vast te houden tijdens het rijden. “Als je een paar seconden op je toestel kijkt, ben je zo een paar voetbalvelden verder met je auto. Toch zie je nu automobilisten die voortdurend de aandacht op de telefoon in de houder richten in plaats van op de weg. Dus we moeten verder kijken. Verbieden is een optie.”

Schultz denkt daarbij aan oplossingen waardoor automatisch bepaalde functies tijdens het rijden worden uitgeschakeld of dat de telefoon wordt overgenomen door de auto. “We gaan daarover in gesprek met telecombedrijven.”

Handsfree is ook gevaarlijk
Jaarlijks vallen er ongeveer 600 doden en zwaargewonden door mobiel bellen of het gebruik van sociale media in de auto, blijkt uit cijfers van het Openbaar Ministerie. Ook handsfree bellen zorgt voor concentratieverlies, zo is te lezen in het AD.

Er zijn al diverse apps en toepassingen om het appen en sms’en achter het stuur tegen te gaan. Zo regelt Cellcontrol dat het gebruik van de telefoon wordt uitgeschakeld. Lees hier een artikel van Fleet&Mobility over de introductie van het product. Ook het nieuwe Safe Drive Pod, dat tijdens het Fleet Europe Forum in Barcelona deze maand nog een derde plaats behaalde bij een Fleet Industry Award verkiezing, blokkeert het smartphone-gebruik tijdens het rijden. Xximo ging overigens naar huis met de eerste prijs.

Ook zetten verzekeraars Rij Veilig apps in, in ruil voor een lagere premie bij goed gedrag. Interpolis claimt al tienduizenden gebruikers te hebben van de Automodus-app. Safe Driving Insights won zelfs een ANWB-award. 

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Schultz wil appen achter het stuur verbieden | Fleet&Mobility

Schultz wil appen achter het stuur verbieden

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het is al verboden de telefoon vast te houden tijdens het rijden. “Als je een paar seconden op je toestel kijkt, ben je zo een paar voetbalvelden verder met je auto. Toch zie je nu automobilisten die voortdurend de aandacht op de telefoon in de houder richten in plaats van op de weg. Dus we moeten verder kijken. Verbieden is een optie.”

Schultz denkt daarbij aan oplossingen waardoor automatisch bepaalde functies tijdens het rijden worden uitgeschakeld of dat de telefoon wordt overgenomen door de auto. “We gaan daarover in gesprek met telecombedrijven.”

Handsfree is ook gevaarlijk
Jaarlijks vallen er ongeveer 600 doden en zwaargewonden door mobiel bellen of het gebruik van sociale media in de auto, blijkt uit cijfers van het Openbaar Ministerie. Ook handsfree bellen zorgt voor concentratieverlies, zo is te lezen in het AD.

Er zijn al diverse apps en toepassingen om het appen en sms’en achter het stuur tegen te gaan. Zo regelt Cellcontrol dat het gebruik van de telefoon wordt uitgeschakeld. Lees hier een artikel van Fleet&Mobility over de introductie van het product. Ook het nieuwe Safe Drive Pod, dat tijdens het Fleet Europe Forum in Barcelona deze maand nog een derde plaats behaalde bij een Fleet Industry Award verkiezing, blokkeert het smartphone-gebruik tijdens het rijden. Xximo ging overigens naar huis met de eerste prijs.

Ook zetten verzekeraars Rij Veilig apps in, in ruil voor een lagere premie bij goed gedrag. Interpolis claimt al tienduizenden gebruikers te hebben van de Automodus-app. Safe Driving Insights won zelfs een ANWB-award.