Leasing en verhuur

Laatste update:

Alphabet past calculatiemethode aan door hoge afwijking verbruik

Leasemaatschappij Alphabet biedt klanten voortaan de mogelijkheid om vooraf te kiezen tussen een leasebedrag dat gecalculeerd is op basis van een geprognotiseerd werkelijk brandstofverbruik of een bedrag dat uitgaat van de fabrieksopgave. 

Alphabet komt hiermee omdat het op basis van eigen onderzoek concludeerde dat de afwijking tussen fabrieksopgave en het werkelijke verbruik groot is. De leasemaatschappij hoopt zo klanten niet meer achteraf te verrassen met hoge kosten als de brandstofverrekening plaatsvindt. Ook de onderlinge vergelijkbaarheid van auto’s in een autoregeling neemt sterk toe, stelt de leasemaatschappij.

Onderzoek
Alphabet deed onderzoek naar het verschil tussen werkelijk- en fabrieksverbruik bij 34 duizend auto`s uit de eigen vloot. Bij zuinige auto`s liep in het geval van plug-in ev`s het verschil tussen beide verbruikscijfers op tot 200 procent.
 
Het hogere verbruik komt niet als een verrassing, eerder kwamen ook Travelcard en Arval al met werkelijke verbruikscijfers die flink afweken van de fabrieksopgave. 

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Alphabet past calculatiemethode aan door hoge afwijking verbruik | Fleet&Mobility

Alphabet past calculatiemethode aan door hoge afwijking verbruik

Redactie Redactie
• Laatste update:

Alphabet komt hiermee omdat het op basis van eigen onderzoek concludeerde dat de afwijking tussen fabrieksopgave en het werkelijke verbruik groot is. De leasemaatschappij hoopt zo klanten niet meer achteraf te verrassen met hoge kosten als de brandstofverrekening plaatsvindt. Ook de onderlinge vergelijkbaarheid van auto’s in een autoregeling neemt sterk toe, stelt de leasemaatschappij.

Onderzoek
Alphabet deed onderzoek naar het verschil tussen werkelijk- en fabrieksverbruik bij 34 duizend auto`s uit de eigen vloot. Bij zuinige auto`s liep in het geval van plug-in ev`s het verschil tussen beide verbruikscijfers op tot 200 procent.
 
Het hogere verbruik komt niet als een verrassing, eerder kwamen ook Travelcard en Arval al met werkelijke verbruikscijfers die flink afweken van de fabrieksopgave.