Leasing en verhuur

Laatste update:

Leaseprijs B-segment 4% gestegen

De leaseprijs van personenauto’s is in het tweede kwartaal van 2014 met 0,6% gedaald ten opzichte van het eerste kwartaal. Over het afgelopen jaar zijn de leasetarieven wel licht gestegen. Ze zijn nu 0,2% hoger dan in Q2 van 2013. Dat blijkt uit cijfers van het CBS.

Kleine auto`s duurder
Auto’s in het B-segment zijn het sterkst in leaseprijs gestegen ten opzichte van vorig jaar: met 3,9%. Ook leaseauto’s in het A-segment zijn duurder geworden: 2,8%. Auto’s in het C-segment werden 1% duurder.

De leaseprijs voor grotere auto’s daalde het afgelopen jaar. Auto’s in het E-segment daalden het hardst in leaseprijs: 2,3%. Ook D-segment auto’s (-0,6%), mpv’s (-1,4%) en suv’s (-1,3%) werden goedkoper in de lease. 

Brandstof
De leaseprijs van personenauto’s op alternatieve brandstof steeg het afgelopen jaar met 1,5%. Ook dieselauto’s werden duurder: 0,8%. De leaseprijs van benzineauto’s daalde met 0,6%.

Vrijstelling houderschapsbelasting
Mede oorzaak voor de prijsstijging in het A- en B-segment is de wijziging in de vrijstelling van houderschapsbelasting. Tot 1 januari van dit jaar waren benzineauto`s die minder dan 110 gram CO2/km, en diesels die minder dan 95 gram/km uitstoten, vrijgesteld van houderschapsbelasting. Dit jaar zijn alleen auto`s die minder dan 50 gram CO2 uitstoten nog vrijgesteld van houderschapsbelasting.

Na 2015 moet er over alle auto`s weer houderschapsbelasting worden betaald. 

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Leaseprijs B-segment 4% gestegen | Fleet&Mobility

Leaseprijs B-segment 4% gestegen

Redactie Redactie
• Laatste update:

Kleine auto`s duurder
Auto’s in het B-segment zijn het sterkst in leaseprijs gestegen ten opzichte van vorig jaar: met 3,9%. Ook leaseauto’s in het A-segment zijn duurder geworden: 2,8%. Auto’s in het C-segment werden 1% duurder.

De leaseprijs voor grotere auto’s daalde het afgelopen jaar. Auto’s in het E-segment daalden het hardst in leaseprijs: 2,3%. Ook D-segment auto’s (-0,6%), mpv’s (-1,4%) en suv’s (-1,3%) werden goedkoper in de lease. 

Brandstof
De leaseprijs van personenauto’s op alternatieve brandstof steeg het afgelopen jaar met 1,5%. Ook dieselauto’s werden duurder: 0,8%. De leaseprijs van benzineauto’s daalde met 0,6%.

Vrijstelling houderschapsbelasting
Mede oorzaak voor de prijsstijging in het A- en B-segment is de wijziging in de vrijstelling van houderschapsbelasting. Tot 1 januari van dit jaar waren benzineauto`s die minder dan 110 gram CO2/km, en diesels die minder dan 95 gram/km uitstoten, vrijgesteld van houderschapsbelasting. Dit jaar zijn alleen auto`s die minder dan 50 gram CO2 uitstoten nog vrijgesteld van houderschapsbelasting.

Na 2015 moet er over alle auto`s weer houderschapsbelasting worden betaald.