Leasing en verhuur

Laatste update:

Kleine leaseauto`s weer duurder

De leaseprijs van kleine auto`s lag vorig jaar een stuk hoger dan in 2013. Dat blijkt uit de operational leaseprijzenindex van het CBS. De prijzen liggen in 2014 nagenoeg op hetzelfde niveau als in 2013, maar per segment fluctueren ze flink.

De CBS-leaseprijzenindex voor alle personenauto’s steeg ten opzichte van 2013 met 0,2% naar een jaargemiddelde van 102,8*. Auto’s in het A-segment werden in 2014 2,7% duurder (dit segment laat al sinds begin 2013 een stijging zien) en in het B-segment maar liefst 3,8%. Leaseprijzen van C- en D-segmentauto’s bleven nagenoeg gelijk (respectievelijk 0,9% en -0,5%) en E-segmentauto’s daalden 2,2% in leaseprijs.

De leaseprijs van auto’s op alternatieve brandstof stegen vorig jaar met 2%. Dieselauto’s werden deze periode 1% duurder in de lease, terwijl benzineauto’s 0,7% in prijs daalden.

De leaseprijzen van bestelauto’s daalden met 0,2%, waarbij de lichte bestellers (bijvoorbeeld Kangoo en Caddy) gelijk bleven en zware bestelauto’s (Transport, Sprinter) 0,3% goedkoper werden.

*2010 is 100%

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Kleine leaseauto`s weer duurder | Fleet&Mobility

Kleine leaseauto`s weer duurder

Redactie Redactie
• Laatste update:

De CBS-leaseprijzenindex voor alle personenauto’s steeg ten opzichte van 2013 met 0,2% naar een jaargemiddelde van 102,8*. Auto’s in het A-segment werden in 2014 2,7% duurder (dit segment laat al sinds begin 2013 een stijging zien) en in het B-segment maar liefst 3,8%. Leaseprijzen van C- en D-segmentauto’s bleven nagenoeg gelijk (respectievelijk 0,9% en -0,5%) en E-segmentauto’s daalden 2,2% in leaseprijs.

De leaseprijs van auto’s op alternatieve brandstof stegen vorig jaar met 2%. Dieselauto’s werden deze periode 1% duurder in de lease, terwijl benzineauto’s 0,7% in prijs daalden.

De leaseprijzen van bestelauto’s daalden met 0,2%, waarbij de lichte bestellers (bijvoorbeeld Kangoo en Caddy) gelijk bleven en zware bestelauto’s (Transport, Sprinter) 0,3% goedkoper werden.

*2010 is 100%