Leasing en verhuur

Laatste update:

‘Druk op prijzen ex-leaseauto’s neemt af’

Consumenten kopen weer meer occasions. (Foto: Shutterstock)

Door het herstel van de occasionmarkt neemt de druk op de leasemaatschappijen af. 

De occasionmarkt herstelt in hoog tempo. Dat melden restwaardebepaler Autotelex en dataleverancier VWE. De occasionprijzen stabiliseren en de verkoop aan consumenten ligt weer bijna op het pre-coronaniveau. 

Net als vorige week leveren benzineauto’s meer op dan de Autotelex Handeslwaarde en diesels en enkele EV’s minder. Door de toenemende activiteit op de occasionmarkt en de hervatting van de export neemt de prijsdruk bij de leasemaatschappijen echter weer af. Zij werden volgens Autotelex het hardst geraakt door gedwongen verkopen. 

Naar aanleiding van de eigen data is Autotelex optimistischer dan vorige week. “Sommige corona maatregelen worden versneld versoepeld en ondanks de slechte algemene economische vooruitzichten, blijft dat ook juist een reden voor mensen om tweedehands te kopen.”

Lees meer op Automotive-online.nl.

‘Druk op prijzen ex-leaseauto’s neemt af’ | Fleet&Mobility

‘Druk op prijzen ex-leaseauto’s neemt af’

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Consumenten kopen weer meer occasions. (Foto: Shutterstock)

De occasionmarkt herstelt in hoog tempo. Dat melden restwaardebepaler Autotelex en dataleverancier VWE. De occasionprijzen stabiliseren en de verkoop aan consumenten ligt weer bijna op het pre-coronaniveau. 

Net als vorige week leveren benzineauto’s meer op dan de Autotelex Handeslwaarde en diesels en enkele EV’s minder. Door de toenemende activiteit op de occasionmarkt en de hervatting van de export neemt de prijsdruk bij de leasemaatschappijen echter weer af. Zij werden volgens Autotelex het hardst geraakt door gedwongen verkopen. 

Naar aanleiding van de eigen data is Autotelex optimistischer dan vorige week. “Sommige corona maatregelen worden versneld versoepeld en ondanks de slechte algemene economische vooruitzichten, blijft dat ook juist een reden voor mensen om tweedehands te kopen.”

Lees meer op Automotive-online.nl.