Leasing en verhuur

Laatste update:

Leaseplan boekt winst in tweede kwartaal

Leaseplan heeft over Q2 van 2022 een nettowinst geboekt van 324 miljoen euro (foto: Leaseplan)

De Leasemaatschappij boekt een hoge winst door het toenemend aantal contracten en de schaarste op de occasionmarkt.

Leaseplan heeft over Q2 van 2022 een nettowinst geboekt van 324 miljoen euro. Dit is een stijging van 85,7 procent ten opzichte van vorig jaar, dit meldt het bedrijf in een persbericht. De omzet kwam uit op 2,6 miljard euro, een stijging van 7,1 procent vergeleken met het tweede kwartaal vorig jaar.

Een groot deel van de winst valt toe te schrijven aan de schaarste op de occasionmarkt. Hoewel er minder einde-contractauto’s werden verkocht (56 duizend stuks, 23% minder dan in Q2-2021), realiseerde het bedrijf een winst van 188 miljoen euro uit de zogenoemde PLDV and End of Contract Fees, waarvan 157 miljoen aan de profit on disposal vehicles (remarketing van ex-leaseauto’s).

Ook de groei van de vloot (naar 1,9 miljoen auto’s, +7,5%) droeg bij aan de winststijging. Het nettoresultaat ligt met 684 miljoen euro over het eerste halfjaar van 2022 zo’n 93 procent hoger dan vorig jaar. De omzet bedroeg ruim 5 miljard euro (+5,5%).

Sterke groei

Ceo Tex Gunning: “De uitstekende Q2-prestaties van Leaseplan tonen de sterke groeimogelijkheden in de mobiliteitsmarkt.  Het wereldwijde streven om de uitstoot te verminderen bleef ook de groei ondersteunen, waarbij 26 procent van de Leaseplan-leveringen een EV was.”

In juni werd bekend dat Leaseplan USA samengaat met Wheels Donlen. Hierover zegt Gunning: “Met zijn grotere schaal en investeringskracht, zal het nieuwe bedrijf in poleposition verkeren om te gedijen in de unieke dynamiek van de Amerikaanse markt en de toekomst van mobiliteit voor Amerikaanse chauffeurs te versnellen.”

Leaseplan is overgenomen door ALD Automotive, dat vorige week zijn kwartaalcijfers presenteerde.

Leaseplan boekt winst in tweede kwartaal | Fleet&Mobility

Leaseplan boekt winst in tweede kwartaal

Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
Leaseplan heeft over Q2 van 2022 een nettowinst geboekt van 324 miljoen euro (foto: Leaseplan)

Leaseplan heeft over Q2 van 2022 een nettowinst geboekt van 324 miljoen euro. Dit is een stijging van 85,7 procent ten opzichte van vorig jaar, dit meldt het bedrijf in een persbericht. De omzet kwam uit op 2,6 miljard euro, een stijging van 7,1 procent vergeleken met het tweede kwartaal vorig jaar.

Een groot deel van de winst valt toe te schrijven aan de schaarste op de occasionmarkt. Hoewel er minder einde-contractauto’s werden verkocht (56 duizend stuks, 23% minder dan in Q2-2021), realiseerde het bedrijf een winst van 188 miljoen euro uit de zogenoemde PLDV and End of Contract Fees, waarvan 157 miljoen aan de profit on disposal vehicles (remarketing van ex-leaseauto’s).

Ook de groei van de vloot (naar 1,9 miljoen auto’s, +7,5%) droeg bij aan de winststijging. Het nettoresultaat ligt met 684 miljoen euro over het eerste halfjaar van 2022 zo’n 93 procent hoger dan vorig jaar. De omzet bedroeg ruim 5 miljard euro (+5,5%).

Sterke groei

Ceo Tex Gunning: “De uitstekende Q2-prestaties van Leaseplan tonen de sterke groeimogelijkheden in de mobiliteitsmarkt.  Het wereldwijde streven om de uitstoot te verminderen bleef ook de groei ondersteunen, waarbij 26 procent van de Leaseplan-leveringen een EV was.”

In juni werd bekend dat Leaseplan USA samengaat met Wheels Donlen. Hierover zegt Gunning: “Met zijn grotere schaal en investeringskracht, zal het nieuwe bedrijf in poleposition verkeren om te gedijen in de unieke dynamiek van de Amerikaanse markt en de toekomst van mobiliteit voor Amerikaanse chauffeurs te versnellen.”

Leaseplan is overgenomen door ALD Automotive, dat vorige week zijn kwartaalcijfers presenteerde.