Overig

Laatste update:

NS rijdt in 2018 volledig op groene stroom

Alle elektrische treinen van de NS moeten in 2018 op groene stroom rijden. Komend jaar moet de helft van deze treinen hier al op rijden. Daartoe heeft de NS een contract met Eneco getekend.

“Acht van de tien reizigers vindt belangrijk dat wij dit doen, blijkt uit onderzoek”, aldus Timo Huges, president-directeur van NS.

Geen prijsverhoging
Eneco kwam naar boven als winnaar uit een aanbesteding voor een nieuw stroomcontract voor het totale elektrische treinverkeer voor de periode 2015-2025. Een van de eisen van de NS was dat aanwijsbaar nieuwe groene stroomprojecten worden ingezet. Zodat er geen beslag wordt gelegd op het beperkte huidige aanbod aan duurzame stroomprojecten in Nederland en de groene stroomproductie tegelijkertijd een impuls te geven. De jaarlijks benodigde 1,4 TWh elektriciteit is volgens NS vergelijkbaar met het stroomgebruik van alle huishoudens van Amsterdam bij elkaar.

Jeroen de Haas, voorzitter Raad van Bestuur Eneco Groen: “Eneco investeert veel in duurzame opwek van energie, onder andere door fors in te zetten op windenergie. Vanaf 2018 is alle stroom voor de spoorbedrijven groen. De helft is Eneco HollandseWind, groene stroom uit Hollandse windparken.” NS zegt de prijzen niet te verhogen door deze investering.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
NS rijdt in 2018 volledig op groene stroom | Fleet&Mobility

NS rijdt in 2018 volledig op groene stroom

Redactie Redactie
• Laatste update:

“Acht van de tien reizigers vindt belangrijk dat wij dit doen, blijkt uit onderzoek”, aldus Timo Huges, president-directeur van NS.

Geen prijsverhoging
Eneco kwam naar boven als winnaar uit een aanbesteding voor een nieuw stroomcontract voor het totale elektrische treinverkeer voor de periode 2015-2025. Een van de eisen van de NS was dat aanwijsbaar nieuwe groene stroomprojecten worden ingezet. Zodat er geen beslag wordt gelegd op het beperkte huidige aanbod aan duurzame stroomprojecten in Nederland en de groene stroomproductie tegelijkertijd een impuls te geven. De jaarlijks benodigde 1,4 TWh elektriciteit is volgens NS vergelijkbaar met het stroomgebruik van alle huishoudens van Amsterdam bij elkaar.

Jeroen de Haas, voorzitter Raad van Bestuur Eneco Groen: “Eneco investeert veel in duurzame opwek van energie, onder andere door fors in te zetten op windenergie. Vanaf 2018 is alle stroom voor de spoorbedrijven groen. De helft is Eneco HollandseWind, groene stroom uit Hollandse windparken.” NS zegt de prijzen niet te verhogen door deze investering.