Overig

Laatste update:

Beursintroductie moet uitrol snellaadstations versnellen

Fastned, bouwer van snellaadstations voor elektrische auto`s, gaat morgen naar de beurs. Er worden 400 duizend certificaten van aandelen uitgegeven van 10 euro per stuk. De beoogde opbrengst komt daarmee uit op 4 miljoen euro in totaal, dat is 10% van het benodigde bedrag om 201 stations te bouwen. Tijdens de voorinschrijving in mei waren binnen twee weken deze aandelen al volledig gereserveerd.

Fastned is een startup uit 2011 en heeft van Rijkswaterstaat concessies gekregen om bij 201 tankstations langs de snelweg een snellaadstation te bouwen. Een concessie is een vergunning van de overheid die andere partijen uitsluit.

In totaal is er 40 miljoen euro nodig om de doelstelling van 201 snellaadstations te realiseren. Fastned verwacht deze doelstelling binnen 3 jaar te hebben behaald. Inmiddels zijn er 9 snellaadstations van Fastned operationeel. Dankzij een onlangs verkregen lening van 2,5 miljoen euro van Flowfund – investeerder in zogenoemde `social enterprises` – zijn er nu nog eens 10 stations in aanbouw.

Aandelen reserveren
Leverancier van de snelladers is het Zwitserse bedrijf ABB. Ieder station heeft in eerste instantie twee snelladers en dat aantal kan uitgebreid worden naar 8.

PR-manager Kyra Hartlief legt uit dat investeerders vanaf morgen zeven dagen de tijd hebben om hun reservering om te zetten in certificaten van aandelen. “De aandelen die overblijven, zijn vanaf 16 juli beschikbaar voor iedereen.” Om ook de rest van het kapitaal ter beschikking te krijgen, kunnen vanaf vandaag via de website van Fastned reserveringen geplaatst worden voor de volgende tranche. Hoeveel dat er worden en tegen welke prijs, is volgens Hartlief nog onbekend. “We verwachten dat na de zomer de tweede tranche naar de beurs gaat.”

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Beursintroductie moet uitrol snellaadstations versnellen | Fleet&Mobility

Beursintroductie moet uitrol snellaadstations versnellen

Redactie Redactie
• Laatste update:

Fastned is een startup uit 2011 en heeft van Rijkswaterstaat concessies gekregen om bij 201 tankstations langs de snelweg een snellaadstation te bouwen. Een concessie is een vergunning van de overheid die andere partijen uitsluit.

In totaal is er 40 miljoen euro nodig om de doelstelling van 201 snellaadstations te realiseren. Fastned verwacht deze doelstelling binnen 3 jaar te hebben behaald. Inmiddels zijn er 9 snellaadstations van Fastned operationeel. Dankzij een onlangs verkregen lening van 2,5 miljoen euro van Flowfund – investeerder in zogenoemde `social enterprises` – zijn er nu nog eens 10 stations in aanbouw.

Aandelen reserveren
Leverancier van de snelladers is het Zwitserse bedrijf ABB. Ieder station heeft in eerste instantie twee snelladers en dat aantal kan uitgebreid worden naar 8.

PR-manager Kyra Hartlief legt uit dat investeerders vanaf morgen zeven dagen de tijd hebben om hun reservering om te zetten in certificaten van aandelen. “De aandelen die overblijven, zijn vanaf 16 juli beschikbaar voor iedereen.” Om ook de rest van het kapitaal ter beschikking te krijgen, kunnen vanaf vandaag via de website van Fastned reserveringen geplaatst worden voor de volgende tranche. Hoeveel dat er worden en tegen welke prijs, is volgens Hartlief nog onbekend. “We verwachten dat na de zomer de tweede tranche naar de beurs gaat.”