Overig

Laatste update:

Miljoenenopdracht snellaadstations gegund aan Ecocare

Het bouwtempo van de geplande 201 snellaadstations van Fastned langs snelwegen wordt opgeschroefd. Ecocare Milieutechniek is de miljoenenopdracht voor de realisatie van de geplande snellaadstations gegund. Het bedrijf levert vanaf nu iedere week een nieuw station op. De beursgang van Fastned vorige week zorgde voor een kapitaalinjectie, die de versnelling mogelijk maakt.

Ecocare heeft de eerste tien stations en de tien die nu in aanbouw zijn ook gecoördineerd. Er is gekozen voor Ecocare omdat zij in hoog tempo de stations kunnen plaatsen. Voor deze miljoenenopdracht doet Ecocare het grondwerk, de aanleg van technische installaties, de riolering en verharding en de plaatsing van snelladers. Er is gekozen voor een grotendeels uit hout opgetrokken overkapping met zo’n 80 zonnepanelen.

Het regelen van vergunningen en voldoende stroomvoorzieningen neemt de meeste tijd in beslag. Alle 201 laadstations moeten binnen drie jaar operationeel zijn. Ecocare is onderdeel van de Van der Werff Groep uit Alphen aan den Rijn, dat in het verleden zeker 80 tankstations voor Tango bouwde.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Miljoenenopdracht snellaadstations gegund aan Ecocare | Fleet&Mobility

Miljoenenopdracht snellaadstations gegund aan Ecocare

Redactie Redactie
• Laatste update:

Ecocare heeft de eerste tien stations en de tien die nu in aanbouw zijn ook gecoördineerd. Er is gekozen voor Ecocare omdat zij in hoog tempo de stations kunnen plaatsen. Voor deze miljoenenopdracht doet Ecocare het grondwerk, de aanleg van technische installaties, de riolering en verharding en de plaatsing van snelladers. Er is gekozen voor een grotendeels uit hout opgetrokken overkapping met zo’n 80 zonnepanelen.

Het regelen van vergunningen en voldoende stroomvoorzieningen neemt de meeste tijd in beslag. Alle 201 laadstations moeten binnen drie jaar operationeel zijn. Ecocare is onderdeel van de Van der Werff Groep uit Alphen aan den Rijn, dat in het verleden zeker 80 tankstations voor Tango bouwde.