Overig

Laatste update:

Tomtom neemt Fleetlogic over

Tomtom Telematics, de voertuigtelematicatak van Tomtom, heeft gisteren Fleetlogic, leverancier van fleetmanagementsoftware, overgenomen. 

Tomtom werkte tot nu toe met dealers voor hun Webfleet; het zelfgebouwde voertuigvolgsysteem en platform voor ritregistratie, navigatie, urenregistratie en tijdmanagement. “Door de overname heeft het bedrijf een direct verkoopkanaal”, legt woordvoerder Freek Glorius uit. Fleetlogic heeft ook een eigen softwarepakket. “Voor klanten verandert er niets. Beide platforms blijven bestaan en worden voorlopig ook allebei verkocht.”

Erik Bongers en Jan-Hein Arts houden de leiding over het Fleetlogic-gedeelte. Tomtom is gevestigd in Amsterdam, Fleetlogic blijft op de Brainport in Eindhoven gevestigd.

“De Nederlandse markt voor fleetmanagement is een belangrijke markt in Europa en groeit snel”, legt Thomas Schmidt, managing director Tomtom Telematics, de strategische overname uit. Bij de overname horen ook de bedrijven Tripxs (ritregistratie, track & trace en tripmanagement) en Inalise (platform voor telematica toepassingen). Het abonnementenbestand van Tomtom groeit hiermee met 27 duizend abonnementen. Het totaal aantal abonnementen van Tomtom Telematics overstijgt nu de 450.000 voertuigen bij zo’n 32.000 klanten.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Tomtom neemt Fleetlogic over | Fleet&Mobility

Tomtom neemt Fleetlogic over

Redactie Redactie
• Laatste update:

Tomtom werkte tot nu toe met dealers voor hun Webfleet; het zelfgebouwde voertuigvolgsysteem en platform voor ritregistratie, navigatie, urenregistratie en tijdmanagement. “Door de overname heeft het bedrijf een direct verkoopkanaal”, legt woordvoerder Freek Glorius uit. Fleetlogic heeft ook een eigen softwarepakket. “Voor klanten verandert er niets. Beide platforms blijven bestaan en worden voorlopig ook allebei verkocht.”

Erik Bongers en Jan-Hein Arts houden de leiding over het Fleetlogic-gedeelte. Tomtom is gevestigd in Amsterdam, Fleetlogic blijft op de Brainport in Eindhoven gevestigd.

“De Nederlandse markt voor fleetmanagement is een belangrijke markt in Europa en groeit snel”, legt Thomas Schmidt, managing director Tomtom Telematics, de strategische overname uit. Bij de overname horen ook de bedrijven Tripxs (ritregistratie, track & trace en tripmanagement) en Inalise (platform voor telematica toepassingen). Het abonnementenbestand van Tomtom groeit hiermee met 27 duizend abonnementen. Het totaal aantal abonnementen van Tomtom Telematics overstijgt nu de 450.000 voertuigen bij zo’n 32.000 klanten.