Overig

Laatste update:

Fastned groeit, maar verliest miljoenen

Het aantal actieve Fastned-gebruikers is in een jaar tijd gestegen van 738 eind 2014 naar 2.428 eind 2015. Dat is een stijging van 229 procent. Ondanks deze toename heeft de snellaadpaalexploitant nog 3,9 miljoen euro verlies gemaakt in 2015.

Dat meldt Fastned in haar jaarverslag van 2015.

Fastned heeft inmiddels een landelijke dekking aan snellaadstations, onlangs werd het vijftigste station in gebruik genomen en krijgen alle stations ook een Tesla-lader. Volgens Fastned zijn het de omvangrijke investeringen die voor het verlies over 2015 hebben gezorgd. In het jaarverslag is te lezen dat de gemiddelde investering in een laadstation 215.000 euro bedraagt, waar eerder gerekend werd op 200.000 euro. Het afgelopen jaar werden 31 stations gebouwd in Nederland.

De omzet is nog zeer gering: 75.889 euro, maar het is wel een groei van 700 procent ten opzichte van 2014 toen er nog maar 9.197 euro omgezet werd. Vorig jaar kwam het verlies uit op 2,2 miljoen euro.

Fastned wist begin dit jaar wel miljoenen aan nieuwe financieringen binnen te harken en verwacht medio volgend jaar break-even te spelen.

Lees het jaarverslag hier

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Fastned groeit, maar verliest miljoenen | Fleet&Mobility

Fastned groeit, maar verliest miljoenen

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat meldt Fastned in haar jaarverslag van 2015.

Fastned heeft inmiddels een landelijke dekking aan snellaadstations, onlangs werd het vijftigste station in gebruik genomen en krijgen alle stations ook een Tesla-lader. Volgens Fastned zijn het de omvangrijke investeringen die voor het verlies over 2015 hebben gezorgd. In het jaarverslag is te lezen dat de gemiddelde investering in een laadstation 215.000 euro bedraagt, waar eerder gerekend werd op 200.000 euro. Het afgelopen jaar werden 31 stations gebouwd in Nederland.

De omzet is nog zeer gering: 75.889 euro, maar het is wel een groei van 700 procent ten opzichte van 2014 toen er nog maar 9.197 euro omgezet werd. Vorig jaar kwam het verlies uit op 2,2 miljoen euro.

Fastned wist begin dit jaar wel miljoenen aan nieuwe financieringen binnen te harken en verwacht medio volgend jaar break-even te spelen.

Lees het jaarverslag hier