Overig

Laatste update:

Elfteling en Eneco breiden aantal laadpalen uit

Vlnr: Joris Laponder (Eneco) en Fons Jurgens (Efteling) hebben het aantal laadpalen uitgebreid van het attractiepark. (Foto; Eneco)

Attractiepark de Elfteling heeft in samenwerking met Eneco 60 laadpalen toegevoegd aan het parkeerterrein voor bezoekers.

In totaal zijn er nu 87 laadpalen en kunnen 174 elektrische auto’s worden opgeladen, zodra het attractiepark weer open is. Zo melden beide bedrijven.  De Efteling heeft de ambitie om in 2030 klimaatneutraal te zijn. “Het realiseren van extra laadpalen past daar helemaal bij”, aldus Fons Jurgens, algemeen directeur Efteling.

Het attractiepark en Eneco eMobility werken sinds 2019 met elkaar samen. De laadpalen van Eneco laden uitsluitend met duurzame energie, die afkomstig is van zon- en windenergie. “De laadpunten zijn niet aleen een duurzame investering, maar ook een extra service voor de bezoekers van de Elfteling.” 

Onlangs won Eneco de laadtender voor de ANWB.

Elfteling en Eneco breiden aantal laadpalen uit | Fleet&Mobility

Elfteling en Eneco breiden aantal laadpalen uit

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Vlnr: Joris Laponder (Eneco) en Fons Jurgens (Efteling) hebben het aantal laadpalen uitgebreid van het attractiepark. (Foto; Eneco)

In totaal zijn er nu 87 laadpalen en kunnen 174 elektrische auto’s worden opgeladen, zodra het attractiepark weer open is. Zo melden beide bedrijven.  De Efteling heeft de ambitie om in 2030 klimaatneutraal te zijn. “Het realiseren van extra laadpalen past daar helemaal bij”, aldus Fons Jurgens, algemeen directeur Efteling.

Het attractiepark en Eneco eMobility werken sinds 2019 met elkaar samen. De laadpalen van Eneco laden uitsluitend met duurzame energie, die afkomstig is van zon- en windenergie. “De laadpunten zijn niet aleen een duurzame investering, maar ook een extra service voor de bezoekers van de Elfteling.” 

Onlangs won Eneco de laadtender voor de ANWB.