Personenauto's

Laatste update:

Kilometervergoeding loopt zwaar uit de pas

Werknemers leggen al jaren geld toe op de kilometers die zij rijden voor de baas, in totaal komt dat nu op ruim 1 miljard euro per jaar. Dat becijferde vakcentrale MHP, voor middengroepen en hoger personeel.

Op het Catshuis wordt volgens de vakbond nu gesproken over een eventuele verdere verlaging van die kilometervergoeding. Volgens de MHP zou er eerder gesproken moet worden over een verhoging, want dat gebeurde voor het laatst in 2006, toen de vergoeding van 18 naar 19 cent ging. In 2004 was die juist verlaagd van 28 cent naar 18 cent.

Volgens berekeningen van de MHP zou de fiscale vergoeding per kilometer nu 24 cent moeten zijn. “Als er rekening wordt gehouden met de gestegen brandstofprijzen. De gemiddelde werknemer legt nu ruim 350 euro netto per jaar bij.”

Toen de kilometervergoeding werd verlaagd, was het uitgangspunt dat alleen nog de variabele kosten werden vergoed, waar dat eerder ook de integrale kostprijs was. Van de variabele kosten, die nog wel vergoed worden, komt 65 procent voor rekening van brandstofkosten.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Kilometervergoeding loopt zwaar uit de pas | Fleet&Mobility

Kilometervergoeding loopt zwaar uit de pas

Redactie Redactie
• Laatste update:

Op het Catshuis wordt volgens de vakbond nu gesproken over een eventuele verdere verlaging van die kilometervergoeding. Volgens de MHP zou er eerder gesproken moet worden over een verhoging, want dat gebeurde voor het laatst in 2006, toen de vergoeding van 18 naar 19 cent ging. In 2004 was die juist verlaagd van 28 cent naar 18 cent.

Volgens berekeningen van de MHP zou de fiscale vergoeding per kilometer nu 24 cent moeten zijn. “Als er rekening wordt gehouden met de gestegen brandstofprijzen. De gemiddelde werknemer legt nu ruim 350 euro netto per jaar bij.”

Toen de kilometervergoeding werd verlaagd, was het uitgangspunt dat alleen nog de variabele kosten werden vergoed, waar dat eerder ook de integrale kostprijs was. Van de variabele kosten, die nog wel vergoed worden, komt 65 procent voor rekening van brandstofkosten.