Personenauto's

Laatste update:

Fleet Logistics beheert vloot Fujitsu

Fleet Logistics mag de vloot van Fujitsu Technology Solutions in Frankrijk, België, Luxemburg en Nederland gaan beheren. In eerste instantie gaat het om zevenhonderd auto’s, voornamelijk in België, Luxemburg en Frankrijk. In een later stadium komen daar driehonderd voertuigen voor Nederland bij.

ICT-bedrijf Fujitsu is actief in 170 landen en telt ongeveer 170.000 werknemers. De dochteronderneming Technology Solutions  zit in Europa, het Midden-Oosten, Afrika en India en heeft zo’n 13.000 medewerkers.

Het Japanse bedrijf hoopt door het uitbesteden van het wagenpark te besparen op de kosten zonder de individuele mobiliteitsbudgetten van de medewerkers te korten. Dat zou bijvoorbeeld moeten gebeuren doordat Fleet Logistics met meerdere aanbieders werkt. 

Tot dusver deed Fujitsu het wagenparkbeheer zelf en was bezig met het ontwikkelen van een systeem om dat beter te kunnen doen. “Helaas is dat systeem nooit helemaal af gekomen aangezien wagenparkbeheer niet onze kerntaak is en andere projecten belangrijker waren”, aldus het bedrijf. 

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Fleet Logistics beheert vloot Fujitsu | Fleet&Mobility

Fleet Logistics beheert vloot Fujitsu

Redactie Redactie
• Laatste update:

ICT-bedrijf Fujitsu is actief in 170 landen en telt ongeveer 170.000 werknemers. De dochteronderneming Technology Solutions  zit in Europa, het Midden-Oosten, Afrika en India en heeft zo’n 13.000 medewerkers.

Het Japanse bedrijf hoopt door het uitbesteden van het wagenpark te besparen op de kosten zonder de individuele mobiliteitsbudgetten van de medewerkers te korten. Dat zou bijvoorbeeld moeten gebeuren doordat Fleet Logistics met meerdere aanbieders werkt. 

Tot dusver deed Fujitsu het wagenparkbeheer zelf en was bezig met het ontwikkelen van een systeem om dat beter te kunnen doen. “Helaas is dat systeem nooit helemaal af gekomen aangezien wagenparkbeheer niet onze kerntaak is en andere projecten belangrijker waren”, aldus het bedrijf.