Personenauto's

Laatste update:

AutoRAI afgelast, Fleet Expo gaat door

De AutoRAI die voor volgend jaar april gepland stond, gaat niet door. De beursorganisatie heeft hiertoe besloten na overleg met RAI Vereniging en de importeurs. Ook de vakbeurs AutovakRAI die later in dezelfde maand plaats zou vinden, is afgeblazen. De Fleet Expo gaat in ieder geval wel door.

Door de economische omstandigheden in de autosector is het volgens de organisatoren niet mogelijk een volwaardige autobeurs te organiseren. “Veel importeurs hadden zich ingeschreven, maar een aantal twijfelde nog. We hebben tot het einde gevochten hen aan boord te krijgen, maar uiteindelijk is het niet gelukt”, aldus beursmanager Joost `t Hooft. Over hoeveel en welke importeurs zich niet hadden aangemeld, wil hij geen uitspraken doen.

Een oplossing zoals in 2009 was geen optie zegt ’t Hooft. “Toen hebben we een extreem low-budget aanpak gekozen. Daarna hebben we maatregelen genomen waardoor er de vorige editie veel kosten konden worden bespaard. Dit jaar wilden we in ieder geval een volledig concept, vergelijkbaar met 2011, maar zelfs met alle besparingen bleek het niet haalbaar om genoeg importeurs aan boord te krijgen.”

Er wordt gekeken of er in de toekomst in gewijzigde opzet een evenement georganiseerd kan worden. Dat zou in 2014 of 2015 kunnen plaatsvinden. Amsterdam RAI heeft echter de voor de AutoRAI gereserveerd staande data in 2015 en daarna uit de agenda geschrapt.

Fleet Expo
De vakbeurs voor wagenparbeheerders Fleet Expo, zou deze editie voor het eerst tijdens de AutoRAI plaatsvinden. Hiervoor was gekozen om de Fleet Expo te versterken doordat het bezoekerspotentieel groter zou zijn en exposanten kosten konden besparen. Dit evenement vindt zoals gepland wel plaats, op 2 april in de AmsterdamRAI, en moet zonder deze synergievoordelen opboksen tegen het Fleetmanagement Congres dat elk jaar in mei plaatsvindt.  

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
AutoRAI afgelast, Fleet Expo gaat door | Fleet&Mobility

AutoRAI afgelast, Fleet Expo gaat door

Redactie Redactie
• Laatste update:

Door de economische omstandigheden in de autosector is het volgens de organisatoren niet mogelijk een volwaardige autobeurs te organiseren. “Veel importeurs hadden zich ingeschreven, maar een aantal twijfelde nog. We hebben tot het einde gevochten hen aan boord te krijgen, maar uiteindelijk is het niet gelukt”, aldus beursmanager Joost `t Hooft. Over hoeveel en welke importeurs zich niet hadden aangemeld, wil hij geen uitspraken doen.

Een oplossing zoals in 2009 was geen optie zegt ’t Hooft. “Toen hebben we een extreem low-budget aanpak gekozen. Daarna hebben we maatregelen genomen waardoor er de vorige editie veel kosten konden worden bespaard. Dit jaar wilden we in ieder geval een volledig concept, vergelijkbaar met 2011, maar zelfs met alle besparingen bleek het niet haalbaar om genoeg importeurs aan boord te krijgen.”

Er wordt gekeken of er in de toekomst in gewijzigde opzet een evenement georganiseerd kan worden. Dat zou in 2014 of 2015 kunnen plaatsvinden. Amsterdam RAI heeft echter de voor de AutoRAI gereserveerd staande data in 2015 en daarna uit de agenda geschrapt.

Fleet Expo
De vakbeurs voor wagenparbeheerders Fleet Expo, zou deze editie voor het eerst tijdens de AutoRAI plaatsvinden. Hiervoor was gekozen om de Fleet Expo te versterken doordat het bezoekerspotentieel groter zou zijn en exposanten kosten konden besparen. Dit evenement vindt zoals gepland wel plaats, op 2 april in de AmsterdamRAI, en moet zonder deze synergievoordelen opboksen tegen het Fleetmanagement Congres dat elk jaar in mei plaatsvindt.