Personenauto's

Laatste update:

BedrijfsautoRAI 2014 afgeblazen, onduidelijkheid Fleet Expo

De BedrijfsautoRAI wordt verplaatst van voorjaar 2014 naar oktober 2015. Volgens organisator Amsterdam RAI is de verplaatsing ingegeven door een langgekoesterde wens het evenement te laten alterneren met de IAA in Hannover. Daarnaast speelt ook mee dat een aantal truck- en bestelautomerken besloot zich terug te trekken.

Wat de gevolgen zijn voor de Fleet Expo, die volgend jaar tijdens de BedrijfsautoRAI had moeten plaatsvinden, is nog onduidelijk. De organisatoren zijn daarover in beraad en verwachten daar de komende weken een beslissing over te nemen. 

De Fleet Expo stond voor dit jaar ook gepland tijdens de AutoRAI. Toen deze werd afgeblazen, werd dezelfde dag nog bekend gemaakt dat de vakbeurs voor fleetmanagers wel gewoon door zou gaan.

Opening in de agenda
In de agenda van Amsterdam RAI is er in 2015 een opening gekomen waardoor het evenement kan worden verplaatst. Ook in 2017 zouden de data al vast liggen. Voor komend jaar staat er wel een trailerbeurs op het programma.

De verplaatsing is opvallend omdat de organisator vorige maand nog bekend maakte dat de BedrijfsautoRAI in 2014 ‘vrijwel zeker’ door zou gaan en dat er al door verschillende importeurs toezeggingen waren gedaan.

Compleet aanbod
Volgens woordvoerder Rikkert Graat van Amsterdam RAI besloot een belangrijk truckmerk onlangs om niet deel te nemen aan de beurs. “Dat besluit bracht een aantal andere partijen aan het wankelen. Omdat we de bezoekers een compleet aanbod van de grootste merken voor willen schotelen en zij dat ook van ons verwachten, hebben we ervoor gekozen om het evenement een jaar door te schuiven. Door omstandigheden was die mogelijkheid er nu.”

AutoRAI
Over de toekomst van de AutoRAI wordt volgens Graat later dit jaar een besluit genomen. Hierover is de RAI Vereniging in gesprek met de auto-importeurs.

 

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
BedrijfsautoRAI 2014 afgeblazen, onduidelijkheid Fleet Expo | Fleet&Mobility

BedrijfsautoRAI 2014 afgeblazen, onduidelijkheid Fleet Expo

Redactie Redactie
• Laatste update:

Wat de gevolgen zijn voor de Fleet Expo, die volgend jaar tijdens de BedrijfsautoRAI had moeten plaatsvinden, is nog onduidelijk. De organisatoren zijn daarover in beraad en verwachten daar de komende weken een beslissing over te nemen. 

De Fleet Expo stond voor dit jaar ook gepland tijdens de AutoRAI. Toen deze werd afgeblazen, werd dezelfde dag nog bekend gemaakt dat de vakbeurs voor fleetmanagers wel gewoon door zou gaan.

Opening in de agenda
In de agenda van Amsterdam RAI is er in 2015 een opening gekomen waardoor het evenement kan worden verplaatst. Ook in 2017 zouden de data al vast liggen. Voor komend jaar staat er wel een trailerbeurs op het programma.

De verplaatsing is opvallend omdat de organisator vorige maand nog bekend maakte dat de BedrijfsautoRAI in 2014 ‘vrijwel zeker’ door zou gaan en dat er al door verschillende importeurs toezeggingen waren gedaan.

Compleet aanbod
Volgens woordvoerder Rikkert Graat van Amsterdam RAI besloot een belangrijk truckmerk onlangs om niet deel te nemen aan de beurs. “Dat besluit bracht een aantal andere partijen aan het wankelen. Omdat we de bezoekers een compleet aanbod van de grootste merken voor willen schotelen en zij dat ook van ons verwachten, hebben we ervoor gekozen om het evenement een jaar door te schuiven. Door omstandigheden was die mogelijkheid er nu.”

AutoRAI
Over de toekomst van de AutoRAI wordt volgens Graat later dit jaar een besluit genomen. Hierover is de RAI Vereniging in gesprek met de auto-importeurs.