Personenauto's

Schiphol zet 35 elektrische pendelbussen in

Schiphol zet 35 elektrische bussen van het Chinese merk BYD in om passagiers tussen de vliegtuigen en de terminals te vervoeren.

Dat maakt BYD bekend in een persbericht.

BYD won een Europese aanbesteding van Schiphol. De bussen zijn twaalf meter lang en hebben twee in plaats van drie batterijen, waardoor het totaalgewicht is verlaagd en er meer ruimte is ontstaan voor passagiers.

Isbrand Ho, algemeen directeur van BYD Europe, meent dat de mogelijkheid voor luchthavens om uitstoot te verminderen zich voornamelijk af op de grond afspeelt. “Als je bedenkt dat vrijwel elke luchtvaartmaatschappij op elke grote luchthaven werkt met duizenden stuks materieel voorzien van een dieselmotor, dan is de omvang van de mogelijkheden duidelijk.”

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Schiphol zet 35 elektrische pendelbussen in | Fleet&Mobility

Schiphol zet 35 elektrische pendelbussen in

Redactie Redactie

Dat maakt BYD bekend in een persbericht.

BYD won een Europese aanbesteding van Schiphol. De bussen zijn twaalf meter lang en hebben twee in plaats van drie batterijen, waardoor het totaalgewicht is verlaagd en er meer ruimte is ontstaan voor passagiers.

Isbrand Ho, algemeen directeur van BYD Europe, meent dat de mogelijkheid voor luchthavens om uitstoot te verminderen zich voornamelijk af op de grond afspeelt. “Als je bedenkt dat vrijwel elke luchtvaartmaatschappij op elke grote luchthaven werkt met duizenden stuks materieel voorzien van een dieselmotor, dan is de omvang van de mogelijkheden duidelijk.”