Personenauto's

Laatste update:

Koers Hertz daalt door lage restwaarden

Autoverhuurbedrijf Hertz verloor gisteren bijna de helft van zijn beurswaarde. “Het is dramatisch”, aldus managing director Benelux, Henk van den Helder. De oorzaak zijn tegenvallende resultaten over het derde kwartaal.

“In de Verenigde Staten is een voorziening van 40 miljoen dollar genomen op vlootkosten”, legt Van den Helder uit. “Het vorige management was vergeten de Amerikaanse vloot te vernieuwen. Het nieuwe management heeft dit jaar 400 duizend auto’s vervangen en nog eens 40 duizend auto’s aan de vloot toegevoegd. Bij die auto’s die vervangen zijn, waren de remarketingopbrengsten lager dan verwacht. En daar is een eenmalige voorziening voor genomen”, legt Van den Helder uit.

Lees meer op Automotive Management

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Koers Hertz daalt door lage restwaarden | Fleet&Mobility

Koers Hertz daalt door lage restwaarden

Redactie Redactie
• Laatste update:

“In de Verenigde Staten is een voorziening van 40 miljoen dollar genomen op vlootkosten”, legt Van den Helder uit. “Het vorige management was vergeten de Amerikaanse vloot te vernieuwen. Het nieuwe management heeft dit jaar 400 duizend auto’s vervangen en nog eens 40 duizend auto’s aan de vloot toegevoegd. Bij die auto’s die vervangen zijn, waren de remarketingopbrengsten lager dan verwacht. En daar is een eenmalige voorziening voor genomen”, legt Van den Helder uit.

Lees meer op Automotive Management