Personenauto's

Laatste update:

Marktaandeel elektrische auto gaat hybride voorbij

Foto: Tesla

Over het eerste kwartaal van dit jaar is de verkoop van elektrische auto’s meer dan verdubbeld ten opzichte van het eerste kwartaal van 2018. Daarmee schiet de full electric de hybride voorbij in marktaandeel in de registraties van nieuwe personenauto’s over het eerste kwartaal.

In de afgelopen drie maanden zijn er meer auto’s met volledig elektrische aandrijving (EV) geregistreerd dan auto’s met een hybride aandrijflijn. Het marktaandeel in de nieuwregistraties is daarmee voor het eerste hoger dan dat van hybride auto’s, zij het met een klein verschil: 7,43 om 7,02 procent. Dit blijkt uit een analyse van Automotive op cijfers van RDC. Terwijl de verkoop van hybrides ruim 14 procent steeg ten opzicht van het eerste kwartaal van 2018, steeg het aantal registraties van EV’s met bijna 120 procent. De meeste registraties in dit segment waren voor de Tesla Model 3. In totaal werden er in Q1 8.633 elektrische auto’s geregistreerd. 

Marktaandeel elektrische auto gaat hybride voorbij | Fleet&Mobility

Marktaandeel elektrische auto gaat hybride voorbij

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Foto: Tesla

In de afgelopen drie maanden zijn er meer auto’s met volledig elektrische aandrijving (EV) geregistreerd dan auto’s met een hybride aandrijflijn. Het marktaandeel in de nieuwregistraties is daarmee voor het eerste hoger dan dat van hybride auto’s, zij het met een klein verschil: 7,43 om 7,02 procent. Dit blijkt uit een analyse van Automotive op cijfers van RDC. Terwijl de verkoop van hybrides ruim 14 procent steeg ten opzicht van het eerste kwartaal van 2018, steeg het aantal registraties van EV’s met bijna 120 procent. De meeste registraties in dit segment waren voor de Tesla Model 3. In totaal werden er in Q1 8.633 elektrische auto’s geregistreerd.