Infrastructuur

Laatste update:

Nederland krijgt 95 miljoen van EU voor infraprojecten

Nederland krijgt 95 miljoen euro subsidie van de Europese Unie voor achttien verschillende infrastructuurprojecten. Het gaat om projecten in Nederland of met Nederlandse betrokkenheid.

Er krijgen 106 projecten binnen de Europese Unie bij elkaar zo’n 320 miljoen euro toegewezen. Gemiddeld bedraagt de subsidie voor projecten met een Nederlands belang 31 procent van de totale kosten.

Waterstof
Een van de projecten is het aanleggen van een netwerk van waterstoftankstations langs belangrijke doorvoerwegen. Door dit samen met andere landen op te pakken is de Europese Commissie van mening dat de introductie van waterstofvoertuigen in Europa versneld kan worden.

Maar er wordt bijvoorbeeld ook geïnvesteerd in intelligente transportsystemen. Hierdoor kunnen onder meer navigatiesystemen ontwikkeld worden zodat chauffeurs sneller weten op welke routes er vertraging optreedt en waar beveiligde parkeerplekken het makkelijkst te bereiken zijn.

De subsidie is een toewijzing door de Europese Commissie uit het subsidieprogramma voor het Trans-Europese Vervoersnetwerk TEN-T. Dit programma wil binnen de Europese Unie een grensoverschrijdend netwerk voor vervoer over land, water en door de lucht realiseren. De projecten die in aanmerking komen voor het geld zijn door het ministerie van Infrastructuur en Milieu aangedragen.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Nederland krijgt 95 miljoen van EU voor infraprojecten | Fleet&Mobility

Nederland krijgt 95 miljoen van EU voor infraprojecten

Redactie Redactie
• Laatste update:

Er krijgen 106 projecten binnen de Europese Unie bij elkaar zo’n 320 miljoen euro toegewezen. Gemiddeld bedraagt de subsidie voor projecten met een Nederlands belang 31 procent van de totale kosten.

Waterstof
Een van de projecten is het aanleggen van een netwerk van waterstoftankstations langs belangrijke doorvoerwegen. Door dit samen met andere landen op te pakken is de Europese Commissie van mening dat de introductie van waterstofvoertuigen in Europa versneld kan worden.

Maar er wordt bijvoorbeeld ook geïnvesteerd in intelligente transportsystemen. Hierdoor kunnen onder meer navigatiesystemen ontwikkeld worden zodat chauffeurs sneller weten op welke routes er vertraging optreedt en waar beveiligde parkeerplekken het makkelijkst te bereiken zijn.

De subsidie is een toewijzing door de Europese Commissie uit het subsidieprogramma voor het Trans-Europese Vervoersnetwerk TEN-T. Dit programma wil binnen de Europese Unie een grensoverschrijdend netwerk voor vervoer over land, water en door de lucht realiseren. De projecten die in aanmerking komen voor het geld zijn door het ministerie van Infrastructuur en Milieu aangedragen.