Infrastructuur

Laatste update:

Fastned opent snellaadstation bij AH XL

Fastned en Albert Heijn werken samen. (Foto: Fastned)

EV-rijders kunnen hun auto nu snel opladen tijdens het doen van hun boodschappen bij Albert Heijn XL in Tilburg.

Fastned heeft deze week een snellaadstation geopend bij de Tilburgse Albert Heijn XL. Dit is het eerste station van Fastned op de parkeersplaats van een supermarkt. Het gaat om een pilot bij drie vestigingen van Albert Heijn. Doel is om te testen of er behoefte is aan snelladen tijdens het doen van de dagelijkse boodschappen, die gemiddeld zo’n 30 minuten in beslag nemen. Met de DC snelladers van Fastned kunnen EV-rijders in ongeveer een half uur 150 km aan range laden. Deze laders zijn alleen geschikt voor volledig elektrische auto’s en niet voor plug-in hybrides, die niet over de juiste (DC) stekker beschikken.

“We zijn erg blij met de samenwerking en hopen een waardevolle service te kunnen verlenen”, aldus Michiel Langezaal, ceo van Fastned, dat bouwt aan een Europees netwerk van snellaadstations. 

Fastned opent snellaadstation bij AH XL | Fleet&Mobility

Fastned opent snellaadstation bij AH XL

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Fastned en Albert Heijn werken samen. (Foto: Fastned)

Fastned heeft deze week een snellaadstation geopend bij de Tilburgse Albert Heijn XL. Dit is het eerste station van Fastned op de parkeersplaats van een supermarkt. Het gaat om een pilot bij drie vestigingen van Albert Heijn. Doel is om te testen of er behoefte is aan snelladen tijdens het doen van de dagelijkse boodschappen, die gemiddeld zo’n 30 minuten in beslag nemen. Met de DC snelladers van Fastned kunnen EV-rijders in ongeveer een half uur 150 km aan range laden. Deze laders zijn alleen geschikt voor volledig elektrische auto’s en niet voor plug-in hybrides, die niet over de juiste (DC) stekker beschikken.

“We zijn erg blij met de samenwerking en hopen een waardevolle service te kunnen verlenen”, aldus Michiel Langezaal, ceo van Fastned, dat bouwt aan een Europees netwerk van snellaadstations.