Infrastructuur

Laatste update:

Fastned wint Zwitserse tender

Fastned wint tender in Zwitserland. (Foto: Shutterstock)

Het gaat om de bouw van 20 snellaadstations langs de Zwitserse wegen.

De Nederlandse exploitant van laadstations heeft een aanbesteding gewonnen van het Zwitsere Bundesamt für Strassen (Astra). Het bedrijf gaat 20 snellaadstations bouwen langs de Zwitserse snelwegen en deze voor een periode van 30 jaar exploiteren. Zo laat het bedrijf weten. Astra is een federale organisatie die verantwoordelijk is voor de wegeninfrastructuur en particulier wegtransport in Zwitserland.

Het winnen van deze tender is volgens Fastned een belangrijk stap op weg naar een Europees netwerk van snellaadstations. Het bedrijf heeft op dit moment 88 stations operationeel in Nederland en Duitsland en breidt het netwerk uit naar het Verenigd Koninkrijk en België. De snelllaadstations van Fastned zijn uitgerust met meerdere 175 kW snelladers (die tot 350 kW te upgraden zijn). 

Fastned is nog niet winstgevend maar groeit hard. Het verkocht in het laatste kwartaal van 2018 meer stroom dan in heel 2017.

Fastned wint Zwitserse tender | Fleet&Mobility

Fastned wint Zwitserse tender

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Fastned wint tender in Zwitserland. (Foto: Shutterstock)

De Nederlandse exploitant van laadstations heeft een aanbesteding gewonnen van het Zwitsere Bundesamt für Strassen (Astra). Het bedrijf gaat 20 snellaadstations bouwen langs de Zwitserse snelwegen en deze voor een periode van 30 jaar exploiteren. Zo laat het bedrijf weten. Astra is een federale organisatie die verantwoordelijk is voor de wegeninfrastructuur en particulier wegtransport in Zwitserland.

Het winnen van deze tender is volgens Fastned een belangrijk stap op weg naar een Europees netwerk van snellaadstations. Het bedrijf heeft op dit moment 88 stations operationeel in Nederland en Duitsland en breidt het netwerk uit naar het Verenigd Koninkrijk en België. De snelllaadstations van Fastned zijn uitgerust met meerdere 175 kW snelladers (die tot 350 kW te upgraden zijn). 

Fastned is nog niet winstgevend maar groeit hard. Het verkocht in het laatste kwartaal van 2018 meer stroom dan in heel 2017.