Infrastructuur

Laatste update:

Fastned haalt 11 miljoen euro op voor verdere expansie

Fastned wil verdere expansie. (Foto: Fastned)

Het Europese snellaadbedrijf Fastned heeft 10,8 miljoen euro opgehaald met de uitgifte van nieuwe obligaties. Hiermee wil het bedrijf verdere expansie financieren. Doel is voor 2030 duizend stations te bereiken, zo meldt het bedrijf.

Behalve de 11 miljoen euro uit nieuwe obligaties hebben investeerders ruim 2,3 miljoen euro aan investeringen uit eerdere emissies verlengd. Daardoor komt het totale bedrag uit op meer dan 13 miljoen euro. Beleggers konden zich tot 21 december inschrijven op obligaties met een looptijd van 4,5 jaar met 5 procent rente.

Bouwtempo

“Dit jaar heeft Fastned meer stations gebouwd dan in welk jaar dan ook. We zijn van plan om het bouwtempo de komende jaren nog verder op te voeren om ons doel van duizend stations voor 2030 te bereiken. Dat kunnen we alleen doen met de steun van onze investeerders”, aldus Victor van Dijk, cfo van Fastned. Eerder dit jaar haalde Fastned een investering van 75 miljoen euro binnen. Onlangs nog liep de opening van het 250ste station van Fastned vertraging op, maar daarmee komt de openingsplanning niet direct in gevaar, aldus het bedrijf.

Fastned haalt 11 miljoen euro op voor verdere expansie | Fleet&Mobility

Fastned haalt 11 miljoen euro op voor verdere expansie

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Fastned wil verdere expansie. (Foto: Fastned)

Behalve de 11 miljoen euro uit nieuwe obligaties hebben investeerders ruim 2,3 miljoen euro aan investeringen uit eerdere emissies verlengd. Daardoor komt het totale bedrag uit op meer dan 13 miljoen euro. Beleggers konden zich tot 21 december inschrijven op obligaties met een looptijd van 4,5 jaar met 5 procent rente.

Bouwtempo

“Dit jaar heeft Fastned meer stations gebouwd dan in welk jaar dan ook. We zijn van plan om het bouwtempo de komende jaren nog verder op te voeren om ons doel van duizend stations voor 2030 te bereiken. Dat kunnen we alleen doen met de steun van onze investeerders”, aldus Victor van Dijk, cfo van Fastned. Eerder dit jaar haalde Fastned een investering van 75 miljoen euro binnen. Onlangs nog liep de opening van het 250ste station van Fastned vertraging op, maar daarmee komt de openingsplanning niet direct in gevaar, aldus het bedrijf.