Infrastructuur

Laatste update:

Nieuwe obligatie-uitgifte Fastned om groei te financieren

Fastned
Fastned verwacht in 2030 duizend snellaadstations in Europa te hebben. (Foto: Fastned)

Fastned start de inschrijving voor een nieuwe obligatie-uitgifte. De opbrengst van deze 5-jarige obligaties zal worden gebruikt om verdere netwerkuitbreiding en algemene bedrijfsdoeleinden te financieren, zo schrijft het bedrijf.

Fastned heeft de afgelopen elf jaar het netwerk tot meer dan 250 snellaadstations in zes Europese landen uitgebreid. Het bedrijf wil met de extra investeringen inspelen op de verwachte groei van het aantal aanbestedingen voor snellaadinfrastructuur op Europese snelwegen. In 2030 wil Fastned een netwerk van 1.000 snellaadstations in Europa hebben.

De nieuwe obligaties zijn verkrijgbaar in eenheden van duizend euro en bieden een rente van 5,5 procent per jaar. Houders van Fastned obligaties die vóór januari 2020 zijn gekocht, hebben ook de mogelijkheid om deze in te wisselen voor nieuwe obligaties.

Geïnteresseerde investeerders kunnen zich vanaf dinsdag om 12 uur inschrijven via de website van Fastned. De inschrijving loopt tot 12 juni 2023 om 12 uur. Meer informatie over deze obligatie-uitgifte is te vinden in het prospectus, dat beschikbaar is op de website van Fastned.

Nieuwe obligatie-uitgifte Fastned om groei te financieren | Fleet&Mobility

Nieuwe obligatie-uitgifte Fastned om groei te financieren

Sander van Vliet Sander van Vliet
• Laatste update:
Fastned
Fastned verwacht in 2030 duizend snellaadstations in Europa te hebben. (Foto: Fastned)

Fastned heeft de afgelopen elf jaar het netwerk tot meer dan 250 snellaadstations in zes Europese landen uitgebreid. Het bedrijf wil met de extra investeringen inspelen op de verwachte groei van het aantal aanbestedingen voor snellaadinfrastructuur op Europese snelwegen. In 2030 wil Fastned een netwerk van 1.000 snellaadstations in Europa hebben.

De nieuwe obligaties zijn verkrijgbaar in eenheden van duizend euro en bieden een rente van 5,5 procent per jaar. Houders van Fastned obligaties die vóór januari 2020 zijn gekocht, hebben ook de mogelijkheid om deze in te wisselen voor nieuwe obligaties.

Geïnteresseerde investeerders kunnen zich vanaf dinsdag om 12 uur inschrijven via de website van Fastned. De inschrijving loopt tot 12 juni 2023 om 12 uur. Meer informatie over deze obligatie-uitgifte is te vinden in het prospectus, dat beschikbaar is op de website van Fastned.

Geplaatst in rubriek:
Sander van Vliet
Sander van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.