Mobiliteitsoplossingen

Laatste update:

Rotterdam en Amsterdam openen nieuwe mobiliteitshubs deelfietsen

Amsterdam en Rotterdam hebben drie hubs voor deelfietsen geopend. (Foto: Go About)

Vanaf deze maand zijn er nieuwe mobiliteitshubs met deelfietsen geopend in Amsterdam en Rotterdam. Initiatiefnemer is The Future Mobility Network dat samen met Move You, Go About en Bimas samenwerkt in dit project. 

De drie hubs in Amsterdam zijn te vinden bij de metrostations Bullewijk, Bijlmer Arena en Duivendrecht van waaruit mensen gebruik kunnen maken van de deelfietsen, bijvoorbeeld via een abonnement. De hubs in Rotterdam zijn op drie locaties te vinden, waaronder bij de lage Erfbrug de Pieter de Hoochbrug. De hubs zijn in nauw contact met de gemeenten tot stand gekomen, die het vervoer per fiets graag willen stimuleren.

Behalve deze hubs in Rotterdam en Amsterdam, is het de bedoeling dat er later nog meer hubs zullen volgen in andere steden. The Future Mobilty Netwerk is verantwoordelijk voor de hubs en werkt samen met mobiliteitsplatform Move You, fietsmerk Bimas en de app voor deelmobiliteit van Go About. Vooralsnog is het gebruik van deelfietsen relatief laag, zo blijkt uit onderzoek.

Rotterdam en Amsterdam openen nieuwe mobiliteitshubs deelfietsen | Fleet&Mobility

Rotterdam en Amsterdam openen nieuwe mobiliteitshubs deelfietsen

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Amsterdam en Rotterdam hebben drie hubs voor deelfietsen geopend. (Foto: Go About)

De drie hubs in Amsterdam zijn te vinden bij de metrostations Bullewijk, Bijlmer Arena en Duivendrecht van waaruit mensen gebruik kunnen maken van de deelfietsen, bijvoorbeeld via een abonnement. De hubs in Rotterdam zijn op drie locaties te vinden, waaronder bij de lage Erfbrug de Pieter de Hoochbrug. De hubs zijn in nauw contact met de gemeenten tot stand gekomen, die het vervoer per fiets graag willen stimuleren.

Behalve deze hubs in Rotterdam en Amsterdam, is het de bedoeling dat er later nog meer hubs zullen volgen in andere steden. The Future Mobilty Netwerk is verantwoordelijk voor de hubs en werkt samen met mobiliteitsplatform Move You, fietsmerk Bimas en de app voor deelmobiliteit van Go About. Vooralsnog is het gebruik van deelfietsen relatief laag, zo blijkt uit onderzoek.