Mobiliteitsoplossingen

Laatste update:

Deelbakfietsaanbieder haalt 10 miljoen op, Mywheels stapt in

V.l.n.r.: co-founders Jelle Maijer, Jaron Borensztjan en Erik de Winter. (Foto: Cargoroo)

Cargoroo, aanbieder van gele elektrische deelbakfietsen, heeft tien miljoen euro opgehaald bij investeerders.  Het opgehaalde kapitaal maakt verdere groei mogelijk en de uitbreiding van het deelconcept in Europa wordt met de investering “versneld”.

Volgend jaar doet Cargoroo zijn intrede in meer Duitse steden. Daarnaast wordt het concept in Frankrijk in de stad Lyon gelanceerd. In de Europese steden waar Cargoroo al actief is, zoals Antwerpen en Berlijn, wordt het aantal bakfietsen verhoogd. Cargoroo heeft nu in totaal 700 deelbakfietsen, waarvan 250 in het buitenland.

Uitbreiding Nederland

In Nederland komt de elektrische deelbakfiets in meer buurten en steden beschikbaar. Daarnaast wordt het aantal deelbakfietsen verder uitgebreid in Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Nijmegen en Arnhem.

“Met deze investering kunnen we een grote volgende stap maken in onze missie: het leefbaarder, gezonder en veiliger maken van steden” aldus ceo Erik de Winter. “Naast kapitaal brengen de investeerders ervaring en kennis met zich mee op het gebied van de deeleconomie, de publieke sector en mobiliteit.” 

Investeerders

The Sharing Group (Mywheels) en Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland (PDENH) sluiten zich aan bij de bestaande investeerder Fairtree Elevant Ventures. Gezamenlijk investeren zij met leasemaatschappijen tien miljoen euro.

Naast de deelbakfiets, zijn er ook steeds meer ontwikkelingen op het gebied van de elektrische vrachtfiets.

Deelbakfietsaanbieder haalt 10 miljoen op, Mywheels stapt in | Fleet&Mobility

Deelbakfietsaanbieder haalt 10 miljoen op, Mywheels stapt in

Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
V.l.n.r.: co-founders Jelle Maijer, Jaron Borensztjan en Erik de Winter. (Foto: Cargoroo)

Volgend jaar doet Cargoroo zijn intrede in meer Duitse steden. Daarnaast wordt het concept in Frankrijk in de stad Lyon gelanceerd. In de Europese steden waar Cargoroo al actief is, zoals Antwerpen en Berlijn, wordt het aantal bakfietsen verhoogd. Cargoroo heeft nu in totaal 700 deelbakfietsen, waarvan 250 in het buitenland.

Uitbreiding Nederland

In Nederland komt de elektrische deelbakfiets in meer buurten en steden beschikbaar. Daarnaast wordt het aantal deelbakfietsen verder uitgebreid in Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Nijmegen en Arnhem.

“Met deze investering kunnen we een grote volgende stap maken in onze missie: het leefbaarder, gezonder en veiliger maken van steden” aldus ceo Erik de Winter. “Naast kapitaal brengen de investeerders ervaring en kennis met zich mee op het gebied van de deeleconomie, de publieke sector en mobiliteit.” 

Investeerders

The Sharing Group (Mywheels) en Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland (PDENH) sluiten zich aan bij de bestaande investeerder Fairtree Elevant Ventures. Gezamenlijk investeren zij met leasemaatschappijen tien miljoen euro.

Naast de deelbakfiets, zijn er ook steeds meer ontwikkelingen op het gebied van de elektrische vrachtfiets.