Personeel en mobiliteit

Laatste update:

Arval en Xximo lanceren mobiliteitpas

Ook het hotel tijdens een zakenreis kan ermee worden betaald. (Foto: Shutterstock)

De bedrijven hebben een digitaal platform ontwikkeld, onder andere voor het plannen en betalen van diverse mobiliteitsdiensten. Ook zijn betalingen bij EV-laadpunten in negen EU-landen aan de kaart gekoppeld.

Leasemaatschappij Arval lanceert in Nederland en België samen met mobiliteitskaartleverancier Xximo, de mobiliteitskaart Arval Mobility Card.

Arval heeft ook het platform Arval Mobility Link, dat anders is dan de kaart die nu met Xximo in de markt wordt gezet, legt Liam Donnelly, algemeen directeur van Arval Nederland, uit. “De producten vullen elkaar wel aan. Met Arval Mobility Link kun je als bedrijf je mobiliteit managen via het platform en bijvoorbeeld reiskostenvergoedingen en bonus-malusregelingen verwerken. De Arval Mobility Card en bijbehorende app, die we nu introduceren is voor de aankoop van externe mobiliteitsoplossingen, zoals de tram en taxi’s, maar ook voor brandstof of een hotel op zakenreis. Het is een eenvoudige manier om van verschillende vormen van vervoer gebruik te maken.”

Grens over

Wie een aantrekkelijke werkgever wil zijn, biedt zijn medewerkers vooral keuzevrijheid, meent Donnelly. Bedrijven hechten volgens hem steeds meer aan flexibele mobiliteit en de keuze voor Xximo is volgens Donnelly een logische. “Xximo is inmiddels een gevestigde naam in Nederland en België. Het bedrijf hoeft zich niet meer te bewijzen. Bovendien breiden zij ook uit in Europa, zodat we niet in ieder land een andere partner hoeven te zoeken, maar samen de grenzen over kunnen gaan. Daarnaast maken we met de kaart gebruik van het betalingsnetwerk van Visa, wat veel mogelijkheden biedt.”

Budget

Iedere maand wordt een vooraf bepaald bedrag geladen op de kaart. Een werknemer kan de kaart de hele maand gebruiken totdat zijn budget op is. Aan het einde van de maand wordt het bedrag weer aangevuld tot zijn of haar maandelijkse budget.

Voor het eerste jaar verwacht Arval zo’n 2.000 gebruikers van de Arval Mobility Card. Naar verwachting stijgt dat aantal in het tweede jaar naar 5.000 gebruikers en het derde jaar naar 8.000. De leasemaatschappij richt zich met de nieuwe mobiliteitskaart zowel op zakelijke leaserijders als medewerkers zonder leaseauto (b2e).

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Floor Vink
Arval en Xximo lanceren mobiliteitpas | Fleet&Mobility

Arval en Xximo lanceren mobiliteitpas

Floor Vink Floor Vink
• Laatste update:
Ook het hotel tijdens een zakenreis kan ermee worden betaald. (Foto: Shutterstock)

Leasemaatschappij Arval lanceert in Nederland en België samen met mobiliteitskaartleverancier Xximo, de mobiliteitskaart Arval Mobility Card.

Arval heeft ook het platform Arval Mobility Link, dat anders is dan de kaart die nu met Xximo in de markt wordt gezet, legt Liam Donnelly, algemeen directeur van Arval Nederland, uit. “De producten vullen elkaar wel aan. Met Arval Mobility Link kun je als bedrijf je mobiliteit managen via het platform en bijvoorbeeld reiskostenvergoedingen en bonus-malusregelingen verwerken. De Arval Mobility Card en bijbehorende app, die we nu introduceren is voor de aankoop van externe mobiliteitsoplossingen, zoals de tram en taxi’s, maar ook voor brandstof of een hotel op zakenreis. Het is een eenvoudige manier om van verschillende vormen van vervoer gebruik te maken.”

Grens over

Wie een aantrekkelijke werkgever wil zijn, biedt zijn medewerkers vooral keuzevrijheid, meent Donnelly. Bedrijven hechten volgens hem steeds meer aan flexibele mobiliteit en de keuze voor Xximo is volgens Donnelly een logische. “Xximo is inmiddels een gevestigde naam in Nederland en België. Het bedrijf hoeft zich niet meer te bewijzen. Bovendien breiden zij ook uit in Europa, zodat we niet in ieder land een andere partner hoeven te zoeken, maar samen de grenzen over kunnen gaan. Daarnaast maken we met de kaart gebruik van het betalingsnetwerk van Visa, wat veel mogelijkheden biedt.”

Budget

Iedere maand wordt een vooraf bepaald bedrag geladen op de kaart. Een werknemer kan de kaart de hele maand gebruiken totdat zijn budget op is. Aan het einde van de maand wordt het bedrag weer aangevuld tot zijn of haar maandelijkse budget.

Voor het eerste jaar verwacht Arval zo’n 2.000 gebruikers van de Arval Mobility Card. Naar verwachting stijgt dat aantal in het tweede jaar naar 5.000 gebruikers en het derde jaar naar 8.000. De leasemaatschappij richt zich met de nieuwe mobiliteitskaart zowel op zakelijke leaserijders als medewerkers zonder leaseauto (b2e).