Personeel en mobiliteit

Laatste update:

Nieuwe green deal autodelen; zelfde doelstellingen

Autodelen blijft een aandachtspunt voor het kabinet (foto: Hyundai)

Staatssecretaris Van Veldhoven wil dat er over drie jaar 100 duizend deelauto’s in ons land rijden.

Het kabinet doet een nieuwe poging om de Nederlander aan de deelauto te krijgen. Met een pakket maatregelen wil het kabinet er voor zorgen dat er in 2021 in Nederland 100 duizend deelauto’s rijden, met in totaal 700 duizend gebruikers.

Het plan van staatssecretaris Stientje van Veldhoven is in feite een voortzetting op de green deal van 2015, waarvan de doelstellingen niet werden gehaald. Het doel van 100 duizend deelauto’s had eigenlijk dit jaar bereikt moeten zijn. Dat lukte niet, dus wordt hetzelfde doel nu voor 2021 gesteld. Gisteren tekende de staatssecretaris tijdens een bijeenkomst in Rotterdam de nieuwe green deal.

Het kabinet, gemeentes en autodeelbedrijven starten diverse acties om het autodelen aantrekkelijker te maken. 

ING meldde gisteren dat de markt voor autodelen enorm is, maar dat Nederlanders minder enthousiast zijn dan inwoners van andere EU-landen.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Maarten
Nieuwe green deal autodelen; zelfde doelstellingen | Fleet&Mobility

Nieuwe green deal autodelen; zelfde doelstellingen

Maarten Maarten
• Laatste update:
Autodelen blijft een aandachtspunt voor het kabinet (foto: Hyundai)

Het kabinet doet een nieuwe poging om de Nederlander aan de deelauto te krijgen. Met een pakket maatregelen wil het kabinet er voor zorgen dat er in 2021 in Nederland 100 duizend deelauto’s rijden, met in totaal 700 duizend gebruikers.

Het plan van staatssecretaris Stientje van Veldhoven is in feite een voortzetting op de green deal van 2015, waarvan de doelstellingen niet werden gehaald. Het doel van 100 duizend deelauto’s had eigenlijk dit jaar bereikt moeten zijn. Dat lukte niet, dus wordt hetzelfde doel nu voor 2021 gesteld. Gisteren tekende de staatssecretaris tijdens een bijeenkomst in Rotterdam de nieuwe green deal.

Het kabinet, gemeentes en autodeelbedrijven starten diverse acties om het autodelen aantrekkelijker te maken. 

ING meldde gisteren dat de markt voor autodelen enorm is, maar dat Nederlanders minder enthousiast zijn dan inwoners van andere EU-landen.