Personeel en mobiliteit

Laatste update:

Medisch Spectrum Twente wint Spitsbrekers-award

Het Medisch Spectrum Twente. (Foto: MST)

De jury koos het Twentse ziekenhuis vanwege zijn fietsbeloningssysteem.

Het Medisch Spectrum Twente heeft gisteren de finale van de Spitsbrekers gewonnen. Het Twentse ziekenhuis voert de meest effectieve strijd tegen files. De competitie van Spitsbrekers, die een jaar geleden begon, is een initiatief van BNR Nieuwsradio en wordt ondersteund door ALD Automotive, ANWB Zakelijk en MoveMove. Dit meldt de radiozender. 

Eind vorig jaar werden tien bedrijven geselecteerd, in mei dit jaar bleven vijf finalisten over: Arcadis, Funding Circle Nederland, Medisch Spectrum Twente, True Legends en Vodafone/Ziggo. Deze bedrijven voerden de afgelopen weken nog campagne om hun file-oplossingen onder de aandacht te brengen.

Grote effect

De jury koos het Twentse ziekenhuis vanwege zijn fietsbeloningssysteem. Medewerkers die op de fiets komen krijgen punten die ze kunnen gebruiken in een webshop van het intranet van het MST. “Het Medisch Spectrum Twente inspireert meerdere instellingen in Nederland, zoals andere ziekenhuizen, om het personeel anders te laten reizen. Het mobiliteitsbeleid is zes jaar geleden ingevoerd en consequent doorgevoerd. Het fietsbeloningssysteem kost weinig, maar levert veel op. Ruim tweeduizend medewerkers maken er gebruik van”, zo staat in het juryrapport.

In de jury zaten Carlo van de Weijer (Smart Mobility TU/e), Jos Hollestelle (Mobiliteitsexpert Breikers), Tinke Netelenbos (voorzitter van de RvC van de RDW) en Gerard Tertoolen (verkeerspsycholoog bij XTNT). Tijdens het nieuwe evenement Future Fleet&Mobility Experience, dat plaatsvindt op 14 november in de Midden Nederland Hallen in Barneveld, is een overzicht te zien van alle trends en innovaties op het gebied van zakelijke mobiliteit.

 

Medisch Spectrum Twente wint Spitsbrekers-award | Fleet&Mobility

Medisch Spectrum Twente wint Spitsbrekers-award

 Foppe Lycklama à Nijeholt Foppe Lycklama à Nijeholt
• Laatste update:
Het Medisch Spectrum Twente. (Foto: MST)

Het Medisch Spectrum Twente heeft gisteren de finale van de Spitsbrekers gewonnen. Het Twentse ziekenhuis voert de meest effectieve strijd tegen files. De competitie van Spitsbrekers, die een jaar geleden begon, is een initiatief van BNR Nieuwsradio en wordt ondersteund door ALD Automotive, ANWB Zakelijk en MoveMove. Dit meldt de radiozender. 

Eind vorig jaar werden tien bedrijven geselecteerd, in mei dit jaar bleven vijf finalisten over: Arcadis, Funding Circle Nederland, Medisch Spectrum Twente, True Legends en Vodafone/Ziggo. Deze bedrijven voerden de afgelopen weken nog campagne om hun file-oplossingen onder de aandacht te brengen.

Grote effect

De jury koos het Twentse ziekenhuis vanwege zijn fietsbeloningssysteem. Medewerkers die op de fiets komen krijgen punten die ze kunnen gebruiken in een webshop van het intranet van het MST. “Het Medisch Spectrum Twente inspireert meerdere instellingen in Nederland, zoals andere ziekenhuizen, om het personeel anders te laten reizen. Het mobiliteitsbeleid is zes jaar geleden ingevoerd en consequent doorgevoerd. Het fietsbeloningssysteem kost weinig, maar levert veel op. Ruim tweeduizend medewerkers maken er gebruik van”, zo staat in het juryrapport.

In de jury zaten Carlo van de Weijer (Smart Mobility TU/e), Jos Hollestelle (Mobiliteitsexpert Breikers), Tinke Netelenbos (voorzitter van de RvC van de RDW) en Gerard Tertoolen (verkeerspsycholoog bij XTNT). Tijdens het nieuwe evenement Future Fleet&Mobility Experience, dat plaatsvindt op 14 november in de Midden Nederland Hallen in Barneveld, is een overzicht te zien van alle trends en innovaties op het gebied van zakelijke mobiliteit.