Laatste update:

Parkmobile lanceert Find & Park in Amsterdam

Parkmobile voegt Find & Park feature toe voor Amsterdam. (Foto: Parkmobile)

Via de app is nu ook de beschikbaarheid van een parkeerplaats en straat te vinden in de hoofdstad.

Parkmobile voegt een Find en Park feature toe aan de app, waarmee een parkeerplek en straat wordt getoond in Amsterdam. Parkmobile meldt dat het zogeheten dynamische en statische data verzamelt en combineert om met een zelfontwikkelde fleetscanner de actuele parkeersituatie te kunnen weergeven.

Volgens Esther van der Meer, managing director Parkmobile Nederland, is de feature ook belangrijk vanuit milieuoogpunt; automobilisten hoeven namelijk minder lang rond te rijden om te zoeken naar een parkeerplek, wat weer bijdraagt aan een CO2-reductie.

De nieuwe feature is vanaf nu beschikbaar voor alle gebruikers van Parkmobile in Amsterdam. Het bedrijf is druk bezig om ook voor andere steden met veel parkeerproblemen een feature te ontwikkelen. Parkmobile behoort tot de mobiliteits joint venture van BMW en Daimler. 

Parkmobile lanceert Find & Park in Amsterdam | Fleet&Mobility

Parkmobile lanceert Find & Park in Amsterdam

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Parkmobile voegt Find & Park feature toe voor Amsterdam. (Foto: Parkmobile)

Parkmobile voegt een Find en Park feature toe aan de app, waarmee een parkeerplek en straat wordt getoond in Amsterdam. Parkmobile meldt dat het zogeheten dynamische en statische data verzamelt en combineert om met een zelfontwikkelde fleetscanner de actuele parkeersituatie te kunnen weergeven.

Volgens Esther van der Meer, managing director Parkmobile Nederland, is de feature ook belangrijk vanuit milieuoogpunt; automobilisten hoeven namelijk minder lang rond te rijden om te zoeken naar een parkeerplek, wat weer bijdraagt aan een CO2-reductie.

De nieuwe feature is vanaf nu beschikbaar voor alle gebruikers van Parkmobile in Amsterdam. Het bedrijf is druk bezig om ook voor andere steden met veel parkeerproblemen een feature te ontwikkelen. Parkmobile behoort tot de mobiliteits joint venture van BMW en Daimler.