Auto en fiscus

Laatste update:

Belastingplan 2011: fiscaal voordeel blijft

De fiscale voordelen voor zeer zuinige auto’s blijven in 2011 ongewijzigd. Dat staat in het Belastingplan 2011 dat vandaag is gepresenteerd. Zowel het nultarief in de mrb en bpm blijf, als de gunstige bijtellingstarieven voor zuinige auto`s. Wel gaat het kabinet de mogelijkheden onderzoeken van periodieke aanscherping van de CO2-uitstootgrenzen voor de vrijstelling van bpm en mrb.  

Het kabinet geeft automobilisten voor langere tijd zekerheid over de fiscale voordelen: mensen die nu een zeer zuinige auto rijden, profiteren in ieder geval tot 2013 van het nul-tarief in de mrb. 

De in 2008 aangekondigde afbouw van de bpm en de daaraan gekoppelde verhoging van mrb wordt stilgezet. Dit aangezien de regeling gekoppeld was aan de invoering van de kilometerheffing, die eerder dit jaar is gesneuveld. 

Verder wordt zoals eerder voorspeld de maatregel voor willekeurige afschrijving verlengd.

Subsidie Euro-6
 
Vanaf 1 januari moeten alle nieuwe dieselpersonenauto’s zijn voorzien van een affabriekroetfilter op grond van de Euro 5-norm. Auto’s die voldoen aan de Euro 6-norm krijgen vanaf die datum een fiscaal voordeel. Op deze auto’s wordt een bpm-korting gegeven van 1.500 euro. Op 1 januari 2012 wordt de korting 1.000 euro en vanaf 1 januari 2013 500 euro.

Geen accijns, meer asfalt
Tot slot staan er geen accijnsverhogingen op brandstof op stapel en wordt er geinvesteerd in infrastructuur. Zo wordt er volgend jaar zeker 200 kilometer extra asfalt gelegd onder meer aan de A15, A27 en A9.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Belastingplan 2011: fiscaal voordeel blijft | Fleet&Mobility

Belastingplan 2011: fiscaal voordeel blijft

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het kabinet geeft automobilisten voor langere tijd zekerheid over de fiscale voordelen: mensen die nu een zeer zuinige auto rijden, profiteren in ieder geval tot 2013 van het nul-tarief in de mrb. 

De in 2008 aangekondigde afbouw van de bpm en de daaraan gekoppelde verhoging van mrb wordt stilgezet. Dit aangezien de regeling gekoppeld was aan de invoering van de kilometerheffing, die eerder dit jaar is gesneuveld. 

Verder wordt zoals eerder voorspeld de maatregel voor willekeurige afschrijving verlengd.

Subsidie Euro-6
 
Vanaf 1 januari moeten alle nieuwe dieselpersonenauto’s zijn voorzien van een affabriekroetfilter op grond van de Euro 5-norm. Auto’s die voldoen aan de Euro 6-norm krijgen vanaf die datum een fiscaal voordeel. Op deze auto’s wordt een bpm-korting gegeven van 1.500 euro. Op 1 januari 2012 wordt de korting 1.000 euro en vanaf 1 januari 2013 500 euro.

Geen accijns, meer asfalt
Tot slot staan er geen accijnsverhogingen op brandstof op stapel en wordt er geinvesteerd in infrastructuur. Zo wordt er volgend jaar zeker 200 kilometer extra asfalt gelegd onder meer aan de A15, A27 en A9.