Auto en fiscus

Hulphonden moeten verplicht in de taxi mee

Taxichauffeurs worden verplicht blindegeleidehonden mee te nemen in de taxi. Staatssecretaris Mansveld gaat een vervoerplicht in de wet vastleggen, zo schrijft zij in een brief aan de Tweede Kamer.

Er zijn al gemeenten, waaronder Amsterdam en Den Haag, die inmiddels een vervoerplicht hebben ingevoerd. Chauffeurs die hier worden betrapt op het weigeren van hulphonden, krijgen een boeten en kunnen hun taxivergunning kwijtraken. Mansveld wil kunnen garanderen dat blinden en slechtzienden in geen enkele taxi meer geweigerd worden en gaat voor een landelijke vervoerplicht.

“Het is onacceptabel dat er nog altijd blinden en slechtzienden zijn die een taxi niet in mogen omdat ze een blindengeleidehond bij zich hebben. Ik vind het jammer, maar helaas kan dit probleem blijkbaar alleen via wetgeving worden aangepakt”, stelt Mansveld.

De Inspectie Leefomgeving en Transport wordt verantwoordelijk voor de handhaving van de nieuwe regelgeving.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Hulphonden moeten verplicht in de taxi mee | Fleet&Mobility

Hulphonden moeten verplicht in de taxi mee

Redactie Redactie

Er zijn al gemeenten, waaronder Amsterdam en Den Haag, die inmiddels een vervoerplicht hebben ingevoerd. Chauffeurs die hier worden betrapt op het weigeren van hulphonden, krijgen een boeten en kunnen hun taxivergunning kwijtraken. Mansveld wil kunnen garanderen dat blinden en slechtzienden in geen enkele taxi meer geweigerd worden en gaat voor een landelijke vervoerplicht.

“Het is onacceptabel dat er nog altijd blinden en slechtzienden zijn die een taxi niet in mogen omdat ze een blindengeleidehond bij zich hebben. Ik vind het jammer, maar helaas kan dit probleem blijkbaar alleen via wetgeving worden aangepakt”, stelt Mansveld.

De Inspectie Leefomgeving en Transport wordt verantwoordelijk voor de handhaving van de nieuwe regelgeving.