Auto en fiscus

Laatste update:

Nederland start EV-alliantie met VS en Canada

Nederland is een alliantie gestart met Californië (VS) en Québec (Canada) om het aandeel van elektrische voertuigen wereldwijd te vergroten. De landen in de zogenoemde Zero-Emission Vehicle Alliance (ZEV Alliance) zijn voorlopers op het gebied van EV’s.

Dat meldt het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

In Nederland is bijna 5 procent van alle nieuw aangeschafte auto’s een ZEV en in Californië is één op de zes nieuwe auto’s elektrisch. In Canada rijdt bijna vijftig procent van alle ZEV’s in de staat Québec rond. De drie grondleggers nodigen andere landen en lagere overheden uit om zich als mede-oprichters van de ZEV Alliance aan te sluiten.

Nederland en Californië werken al sinds oktober 2013 samen op het gebied van klimaat en energie, en duurzame mobiliteit. Vanuit Nederland is staatssecretaris Wilma Mansveld van I&M bij de alliantie betrokken. Volgens haar versnelt brede internationale samenwerking de introductie en zorgt het voor schaalvoordelen.

Nederland heeft volgens het ministerie het grootste netwerk van oplaadstations voor EV’s ter wereld. Ons land is daarom klaar voor het verder uitbouwen van het aandeel elektrische en andere CO2-neutrale voertuigen op de weg. Binnen het Coast to Coast e-Mobility programma werkt Nederland al amen met Californië aan kennisuitwisseling, innovatie en kansen voor het bedrijfsleven.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Nederland start EV-alliantie met VS en Canada | Fleet&Mobility

Nederland start EV-alliantie met VS en Canada

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat meldt het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

In Nederland is bijna 5 procent van alle nieuw aangeschafte auto’s een ZEV en in Californië is één op de zes nieuwe auto’s elektrisch. In Canada rijdt bijna vijftig procent van alle ZEV’s in de staat Québec rond. De drie grondleggers nodigen andere landen en lagere overheden uit om zich als mede-oprichters van de ZEV Alliance aan te sluiten.

Nederland en Californië werken al sinds oktober 2013 samen op het gebied van klimaat en energie, en duurzame mobiliteit. Vanuit Nederland is staatssecretaris Wilma Mansveld van I&M bij de alliantie betrokken. Volgens haar versnelt brede internationale samenwerking de introductie en zorgt het voor schaalvoordelen.

Nederland heeft volgens het ministerie het grootste netwerk van oplaadstations voor EV’s ter wereld. Ons land is daarom klaar voor het verder uitbouwen van het aandeel elektrische en andere CO2-neutrale voertuigen op de weg. Binnen het Coast to Coast e-Mobility programma werkt Nederland al amen met Californië aan kennisuitwisseling, innovatie en kansen voor het bedrijfsleven.