Auto en fiscus

Laatste update:

Europees Mobility Center van start in Arnhem

Een aantal marktpartijen heeft gezamenlijk het Clean Mobility Center opgezet, een internationaal platform dat de duurzame mobiliteitssector en het bedrijfsleven samenbrengt. Het centrum is deze week geopend op Industrie Park Kleefse Waard in Arnhem.

Het Clean Mobility Center heeft als missie een toonaangevend centrum met een regiefunctie in Europa te zijn voor het efficiënt delen en ontwikkelen van kennis en kunde rond duurzame mobiliteit. “Nieuwe energieoplossingen zijn noodzakelijk om de CO2-uitstoot, waar mobiliteit een grote rol in speelt, te verminderen. Gezien de omvang en complexiteit van de bestaande uitdagingen zijn deeloplossingen echter niet toereikend”, aldus Allego-directeur Anja van Niersen, één van de kartrekkers van dit ambitieuze initiatief. “De combinatie van deelnemende partijen, die samenwerken om te innoveren, maakt dit centrum uniek.”

Het Clean Mobility Center richt zich op innovatieve oplossingen voor alle vormen van mobiliteit die te verduurzamen zijn, waaronder auto’s, bussen, fietsen en vrachtwagens. Het gaat om het innoveren en efficiënter gebruiken van het voertuig zelf, de infrastructuur en direct aan mobiliteit gerelateerde duurzame energieopwekking en -opslag.

Een van de uitdagingen waar het centrum een bijdrage aan wil leveren is het zo duurzaam mogelijk uitvoeren van de doortrekking van de A15.

Het Clean Mobility Center is opgericht door Allego, CGI, DEKRA, DNV GL, EL-KW en IPKW. De officiële opening vindt op 21 april plaats. 

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Europees Mobility Center van start in Arnhem | Fleet&Mobility

Europees Mobility Center van start in Arnhem

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het Clean Mobility Center heeft als missie een toonaangevend centrum met een regiefunctie in Europa te zijn voor het efficiënt delen en ontwikkelen van kennis en kunde rond duurzame mobiliteit. “Nieuwe energieoplossingen zijn noodzakelijk om de CO2-uitstoot, waar mobiliteit een grote rol in speelt, te verminderen. Gezien de omvang en complexiteit van de bestaande uitdagingen zijn deeloplossingen echter niet toereikend”, aldus Allego-directeur Anja van Niersen, één van de kartrekkers van dit ambitieuze initiatief. “De combinatie van deelnemende partijen, die samenwerken om te innoveren, maakt dit centrum uniek.”

Het Clean Mobility Center richt zich op innovatieve oplossingen voor alle vormen van mobiliteit die te verduurzamen zijn, waaronder auto’s, bussen, fietsen en vrachtwagens. Het gaat om het innoveren en efficiënter gebruiken van het voertuig zelf, de infrastructuur en direct aan mobiliteit gerelateerde duurzame energieopwekking en -opslag.

Een van de uitdagingen waar het centrum een bijdrage aan wil leveren is het zo duurzaam mogelijk uitvoeren van de doortrekking van de A15.

Het Clean Mobility Center is opgericht door Allego, CGI, DEKRA, DNV GL, EL-KW en IPKW. De officiële opening vindt op 21 april plaats.