Autoregeling

Laatste update:

Amsterdamse Zuidas geeft elektrische taxi podium

Corinne Schot en Carolien Gehrels (rechts) knippen het startlint. (Foto: Lotte Gottschall)

De Green Business Club Zuidas organiseert deze week samen met deelnemers Taxicentrale Amsterdam (TCA) en Taxicentrale Schiphol (TCS) de Elektrische Taxiweek Zuidas.

Het is de eerste keer dat de Elektrische Taxiweek Zuidas word georganiseerd. Afgelopen maandag gaven Corinne Schot, managing partner van Baker Mckenzie, en Carolien Gehrels, European director big urban clients van Arcadis, het startschot.Lees ook het interview met Carolien Gehrels waarin zij een MaaS-project toelicht dat de Zuidas moet ontlasten.

Ambitie-boost

Twee jaar geleden tekenden 17 ceo’s van bedrijven op de Zuidas al een intentieverklaring waarin zij de voorkeur geven aan elektrische taxi’s voor zakelijke taxiritten. Deze week moet die ambitie weer een extra boost geven. Maar ook op stedelijk niveau is de ambitie om de taxibranche helemaal elektrisch te maken. Zo is in het convenant Schone Taxi’s voor Amsterdam afgesproken dat alle taxi’s in de stad in 2025 uitstootvrij moeten zijn.Radiuz en Over Morgen wonnen onlangs een mobiliteitstender op de Zuidas. Ze vertelden erover op Future Fleet&Mobility Experience. Bekijk hier het verslag

Vraag en aanbod

Met de apps van TCS en TCS kun je nu altijd voor een duurzame taxi kiezen, door op het ‘elektrisch’-icoontje te klikken. Eline Kik van de Green Business Club Zuidas stelt dat veel mensen niet weten hoe makkelijk het is om zelf voor duurzaam taxivervoer te kiezen. “Als de vraag stijgt, is dit ook een extra impuls voor aanbieders om sneller te verduurzamen.” Corinne Schot legt uit dat Baker Mckenzie meedoet aan de Elektrische Taxi Week omdat het bijdraagt aan een schonere stad en een schonere wereld. “Zelf neem ik eigenlijk alleen taxi’s vanaf Schiphol, en daar is gelukkig bijna de helft al elektrisch.”

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Floor Vink
Amsterdamse Zuidas geeft elektrische taxi podium | Fleet&Mobility

Amsterdamse Zuidas geeft elektrische taxi podium

Floor Vink Floor Vink
• Laatste update:
Corinne Schot en Carolien Gehrels (rechts) knippen het startlint. (Foto: Lotte Gottschall)

Het is de eerste keer dat de Elektrische Taxiweek Zuidas word georganiseerd. Afgelopen maandag gaven Corinne Schot, managing partner van Baker Mckenzie, en Carolien Gehrels, European director big urban clients van Arcadis, het startschot.Lees ook het interview met Carolien Gehrels waarin zij een MaaS-project toelicht dat de Zuidas moet ontlasten.

Ambitie-boost

Twee jaar geleden tekenden 17 ceo’s van bedrijven op de Zuidas al een intentieverklaring waarin zij de voorkeur geven aan elektrische taxi’s voor zakelijke taxiritten. Deze week moet die ambitie weer een extra boost geven. Maar ook op stedelijk niveau is de ambitie om de taxibranche helemaal elektrisch te maken. Zo is in het convenant Schone Taxi’s voor Amsterdam afgesproken dat alle taxi’s in de stad in 2025 uitstootvrij moeten zijn.Radiuz en Over Morgen wonnen onlangs een mobiliteitstender op de Zuidas. Ze vertelden erover op Future Fleet&Mobility Experience. Bekijk hier het verslag

Vraag en aanbod

Met de apps van TCS en TCS kun je nu altijd voor een duurzame taxi kiezen, door op het ‘elektrisch’-icoontje te klikken. Eline Kik van de Green Business Club Zuidas stelt dat veel mensen niet weten hoe makkelijk het is om zelf voor duurzaam taxivervoer te kiezen. “Als de vraag stijgt, is dit ook een extra impuls voor aanbieders om sneller te verduurzamen.” Corinne Schot legt uit dat Baker Mckenzie meedoet aan de Elektrische Taxi Week omdat het bijdraagt aan een schonere stad en een schonere wereld. “Zelf neem ik eigenlijk alleen taxi’s vanaf Schiphol, en daar is gelukkig bijna de helft al elektrisch.”