Leasing en verhuur

Laatste update:

‘Hoge vervangingsvraag lease zorgt voor opleving autoverkopen’

De hogere vervangingsvraag uit de zakelijke markt zorgt in de tweede helft van dit jaar voor een opleving van de autoverkopen. Dat meldt ING in het kwartaalbericht automotive. Zij baseren zich op resultaten uit 2010 en 2011, toen werden er veel nieuwe auto’s voor de lease ingezet, die nu aan het einde van het leasecontract komen.

VNA-directeur Renate Hemerik is van mening dat er geen zekere voorspelling gedaan kan worden alleen op basis van een gemiddelde looptijd van een leasecontract en de inzet van auto’s in het verleden. “Er spelen ook andere factoren mee, zoals het vertrouwen van een ondernemer in de economie. Maar ook de economische situatie van een bedrijf.”

Particulieren
De particuliere markt blijft een zorgenkind, aldus de bank. Ook al trekt het consumentenvertrouwen aan, consumenten geven het aflossen van hypotheekschulden prioriteit boven het aanschaffen van een nieuwe auto. Volgens de bank zijn daarnaast kosten van aanschaf, bezit en gebruik van een nieuwe auto te hoog geworden voor particulieren, terwijl de zakelijke markt profiteert van veel fiscaal voordeel.

De bank verwacht dat er – net als in het vierde kwartaal van 2013 – ook dit jaar in Q4 een run komt op auto’s uit de lage bijtellingscategoriën. Dit vanwege het groeiende aanbod van auto’s in die categoriën en een volgende aanscherping van de fiscale regels op 1 januari 2015.

Bekijk hier het volledige ING-rapport

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
‘Hoge vervangingsvraag lease zorgt voor opleving autoverkopen’ | Fleet&Mobility

‘Hoge vervangingsvraag lease zorgt voor opleving autoverkopen’

Redactie Redactie
• Laatste update:

VNA-directeur Renate Hemerik is van mening dat er geen zekere voorspelling gedaan kan worden alleen op basis van een gemiddelde looptijd van een leasecontract en de inzet van auto’s in het verleden. “Er spelen ook andere factoren mee, zoals het vertrouwen van een ondernemer in de economie. Maar ook de economische situatie van een bedrijf.”

Particulieren
De particuliere markt blijft een zorgenkind, aldus de bank. Ook al trekt het consumentenvertrouwen aan, consumenten geven het aflossen van hypotheekschulden prioriteit boven het aanschaffen van een nieuwe auto. Volgens de bank zijn daarnaast kosten van aanschaf, bezit en gebruik van een nieuwe auto te hoog geworden voor particulieren, terwijl de zakelijke markt profiteert van veel fiscaal voordeel.

De bank verwacht dat er – net als in het vierde kwartaal van 2013 – ook dit jaar in Q4 een run komt op auto’s uit de lage bijtellingscategoriën. Dit vanwege het groeiende aanbod van auto’s in die categoriën en een volgende aanscherping van de fiscale regels op 1 januari 2015.

Bekijk hier het volledige ING-rapport