Leasing en verhuur

Laatste update:

Arval: Nederland loopt voorop met telematica

Telematica wordt door 27 procent van de grote bedrijven (vanaf 100 medewerkers) in Nederland gebruikt in het wagenpark, tegenover 20 procent in Europa. Bij kleine organisaties is dat 9 procent in Nederland en 7 in Europa.

Dat blijkt uit de Corporate Vehicle Observatory (CVO) Fleet Barometer 2015 van leasemaatschappij Arval. In twaalf landen is in Q1 van 2015 de CVO uitgezet.

Het gebruik van telematica is in ons land al drie jaar stabiel, maar volgens Arval is de interesse erin van klanten groot. Klanten van Arval willen met telematica de voertuigen volgen voor de planning en diefstalpreventie en om het rijgedrag te monitoren. Telematica moet helpen met kosten besparen, bijdragen aan een beter milieu en de veiligheid van berijders stimuleren.

Langer doorrijden
Verder blijkt uit de barometer dat 20 procent van de wagenparkbeheerders van grote bedrijven het idee heeft dat de gebruikstijd van het wagenpark is toegenomen, tegenover 18 procent van de Europese wagenparkbeheerders. Vorig jaar lag dat percentage 2 procent hoger in Nederland.

In Nederland zijn wagenparkbeheerders in het eerste kwartaal van dit jaar dan ook pessimistischer over de potentiële groei van het wagenpark dan elders in Europa, ongeacht de grootte van het bedrijf.

Weinig vraag naar mobiliteitsbudgetten
Voor mobiliteitsbudgetten is er nog altijd weinig aandacht. Slechts 1 procent van de kleine bedrijven is geïnteresseerd, tegenover 11 procent van de grote bedrijven. Als er dan wordt gekozen voor een mobiliteitsbudget, is dat in de meeste gevallen (38 procent) om werknemers de leaseauto mee te laten financieren.

Tachtig procent van de Nederlandse bedrijven heeft de financiering van het wagenpark nog altijd in eigen beheer, vooral kleine tot middelgrote bedrijven (1 tot 100 medewerkers). Dat percentage ligt al jaren gelijk.

Bekijk de CVO Fleet Barometer 2015 hier

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Arval: Nederland loopt voorop met telematica | Fleet&Mobility

Arval: Nederland loopt voorop met telematica

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat blijkt uit de Corporate Vehicle Observatory (CVO) Fleet Barometer 2015 van leasemaatschappij Arval. In twaalf landen is in Q1 van 2015 de CVO uitgezet.

Het gebruik van telematica is in ons land al drie jaar stabiel, maar volgens Arval is de interesse erin van klanten groot. Klanten van Arval willen met telematica de voertuigen volgen voor de planning en diefstalpreventie en om het rijgedrag te monitoren. Telematica moet helpen met kosten besparen, bijdragen aan een beter milieu en de veiligheid van berijders stimuleren.

Langer doorrijden
Verder blijkt uit de barometer dat 20 procent van de wagenparkbeheerders van grote bedrijven het idee heeft dat de gebruikstijd van het wagenpark is toegenomen, tegenover 18 procent van de Europese wagenparkbeheerders. Vorig jaar lag dat percentage 2 procent hoger in Nederland.

In Nederland zijn wagenparkbeheerders in het eerste kwartaal van dit jaar dan ook pessimistischer over de potentiële groei van het wagenpark dan elders in Europa, ongeacht de grootte van het bedrijf.

Weinig vraag naar mobiliteitsbudgetten
Voor mobiliteitsbudgetten is er nog altijd weinig aandacht. Slechts 1 procent van de kleine bedrijven is geïnteresseerd, tegenover 11 procent van de grote bedrijven. Als er dan wordt gekozen voor een mobiliteitsbudget, is dat in de meeste gevallen (38 procent) om werknemers de leaseauto mee te laten financieren.

Tachtig procent van de Nederlandse bedrijven heeft de financiering van het wagenpark nog altijd in eigen beheer, vooral kleine tot middelgrote bedrijven (1 tot 100 medewerkers). Dat percentage ligt al jaren gelijk.

Bekijk de CVO Fleet Barometer 2015 hier