Leasing en verhuur

Laatste update:

Mercedes lanceert autodeelplatform Croove

Mercedes-Benz heeft het autodeelplatform Croove gelanceerd. Via een app koppelt Croove – net als bij Snappcar bijvoorbeeld – autobezitters ongeacht het merk dat ze rijden aan potentiële huurders.

Dat meldt Daimler.

Het is de bedoeling het peer2peer-deelconcept na deze pilotfase ook in andere steden uit te rollen. Autobezitters van alle merken auto’s kunnen zich aanmelden bij Croove, de voorwaarden zijn dat het voertuig in goede staat is en niet meer dan vijftien jaar oud. De huurders moeten minimaal 21 jaar oud zijn.

Goedkoper dan traditioneel huren
Volgens Dieter Zetsche, voorzitter van de raad van bestuur van Daimler en hoofd van Mercedes-Benz Cars, is Croove vooral bedoeld om geld te besparen ten opzichte van huren bij een traditioneel autoverhuurbedrijf. “Car sharing maakt een belangrijk onderdeel uit van de mobiliteit in de steden van de toekomst.”

In de app zit een checklist waarmee de conditie van de auto kan worden doorgegeven bij het instappen en ook weer bij het verlaten van het voertuig. Er wordt nu gewerkt aan een haal- en brengservice die bijgeboekt kan worden en keyless entree, door bijvoorbeeld een pincode in te stellen om de auto te openen.

Voor de verzekering van de auto’s is de fabrikant een samenwerking met Allianz aangegaan.

Het nieuwe platform past in de strategie om van autofabrikant naar mobiliteitsprovider te transformeren. Dat zou zelfs de reden zijn dat Daimler Financial Services leasemaatschappij Athlon heeft overgenomen.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Mercedes lanceert autodeelplatform Croove | Fleet&Mobility

Mercedes lanceert autodeelplatform Croove

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat meldt Daimler.

Het is de bedoeling het peer2peer-deelconcept na deze pilotfase ook in andere steden uit te rollen. Autobezitters van alle merken auto’s kunnen zich aanmelden bij Croove, de voorwaarden zijn dat het voertuig in goede staat is en niet meer dan vijftien jaar oud. De huurders moeten minimaal 21 jaar oud zijn.

Goedkoper dan traditioneel huren
Volgens Dieter Zetsche, voorzitter van de raad van bestuur van Daimler en hoofd van Mercedes-Benz Cars, is Croove vooral bedoeld om geld te besparen ten opzichte van huren bij een traditioneel autoverhuurbedrijf. “Car sharing maakt een belangrijk onderdeel uit van de mobiliteit in de steden van de toekomst.”

In de app zit een checklist waarmee de conditie van de auto kan worden doorgegeven bij het instappen en ook weer bij het verlaten van het voertuig. Er wordt nu gewerkt aan een haal- en brengservice die bijgeboekt kan worden en keyless entree, door bijvoorbeeld een pincode in te stellen om de auto te openen.

Voor de verzekering van de auto’s is de fabrikant een samenwerking met Allianz aangegaan.

Het nieuwe platform past in de strategie om van autofabrikant naar mobiliteitsprovider te transformeren. Dat zou zelfs de reden zijn dat Daimler Financial Services leasemaatschappij Athlon heeft overgenomen.