Leasing en verhuur

Laatste update:

Pon neemt Faraday Bicycles over

Pon Holdings heeft op 1 januari 2017 de elektrische fietsenbouwer uit San Francisco overgenomen.

Faraday Bicycles is in 2012 opgericht door Adam Vollmer en wordt vertegenwoordigd door 90 dealers over 23 Staten in Noord-Amerika. Het bedrijf blijft gevestigd in San Francisco en behoudt de zelfstandigheid.

Het Nederlandse Pon heeft zich al gevestigd als fietsenbouwer in de VS. Het bedrijf vertegenwoordigd in het land onder andere Gazelle, Santa Cruz en nu dus ook Faraday Bicycles. Jaarlijks bouwt Pon ruim 800 duizend fietsen, die over de hele wereld worden verkocht. Op lange termijn zal Faraday ook buiten de VS te koop worden aangeboden.

Opkomst e-bikes in de VS
Volgens Pon worden e-bikes in de VS gebruikt als een duurzame oplossing voor het woon-werkverkeer. De e-bikes waar met relatief weinig inspanning een grote afstand kan worden afgelegd, lenen zich goed voor de heuvelachtige gebieden zoals San Francisco. Daarnaast kan het aantal files gereduceerd worden als meer mensen de fiets pakken.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Pon neemt Faraday Bicycles over | Fleet&Mobility

Pon neemt Faraday Bicycles over

Redactie Redactie
• Laatste update:

Faraday Bicycles is in 2012 opgericht door Adam Vollmer en wordt vertegenwoordigd door 90 dealers over 23 Staten in Noord-Amerika. Het bedrijf blijft gevestigd in San Francisco en behoudt de zelfstandigheid.

Het Nederlandse Pon heeft zich al gevestigd als fietsenbouwer in de VS. Het bedrijf vertegenwoordigd in het land onder andere Gazelle, Santa Cruz en nu dus ook Faraday Bicycles. Jaarlijks bouwt Pon ruim 800 duizend fietsen, die over de hele wereld worden verkocht. Op lange termijn zal Faraday ook buiten de VS te koop worden aangeboden.

Opkomst e-bikes in de VS
Volgens Pon worden e-bikes in de VS gebruikt als een duurzame oplossing voor het woon-werkverkeer. De e-bikes waar met relatief weinig inspanning een grote afstand kan worden afgelegd, lenen zich goed voor de heuvelachtige gebieden zoals San Francisco. Daarnaast kan het aantal files gereduceerd worden als meer mensen de fiets pakken.