Leasing en verhuur

Laatste update:

CEO occasiondochter Leaseplan vertrekt

Carnext is de occasiondochter van Leaseplan. (Foto: Leaseplan)

Ewout van Jarwaarde gaat weg als ceo bij Carnext, de occasiondochter van Leaseplan.

Ook chief commercial officer Kef van Helbergen is weg bij het bedrijf. Dat bevestigt Carnext aan Automotive. Van Helbergen werkte precies een jaar voor het concern.

Van Jarwaarde was sinds de uitrol van het huidige concept in 2017 eindverantwoordelijk voor Carnext. Hij vertrekt op 1 augustus. Leaseplan Corporation-coo Ignacio Barbadillo Llorens neemt op interim-basis de leiding over.

Beursgang

Het bedrijf speelde een belangrijke rol bij in de plannen om Leaseplan naar de beurs te brengen. De begeleidende banken waardeerden de occasiondochter op meer dan een miljard euro. De beursgang van Leaseplan werd uiteindelijk afgeblazen. Over de toekomst van Carnext bestond daarna onduidelijkheid; verkoop zou tot de opties behoren.

Dit jaar meldde de leasemaatschappij dat de omzet van Carnext in het eerste kwartaal met 33 procent is gestegen. Er werden 11.400 auto’s verkocht. Carnext maakte daarbij een verlies van 23 miljoen euro, mede als gevolg van een investering van 17 miljoen euro.

Carnext wil verder geen commentaar geven op het vertrek van Van Jarwaarde en Van Helbergen. Beiden is een reactie gevraagd.

CEO occasiondochter Leaseplan vertrekt | Fleet&Mobility

CEO occasiondochter Leaseplan vertrekt

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Carnext is de occasiondochter van Leaseplan. (Foto: Leaseplan)

Ook chief commercial officer Kef van Helbergen is weg bij het bedrijf. Dat bevestigt Carnext aan Automotive. Van Helbergen werkte precies een jaar voor het concern.

Van Jarwaarde was sinds de uitrol van het huidige concept in 2017 eindverantwoordelijk voor Carnext. Hij vertrekt op 1 augustus. Leaseplan Corporation-coo Ignacio Barbadillo Llorens neemt op interim-basis de leiding over.

Beursgang

Het bedrijf speelde een belangrijke rol bij in de plannen om Leaseplan naar de beurs te brengen. De begeleidende banken waardeerden de occasiondochter op meer dan een miljard euro. De beursgang van Leaseplan werd uiteindelijk afgeblazen. Over de toekomst van Carnext bestond daarna onduidelijkheid; verkoop zou tot de opties behoren.

Dit jaar meldde de leasemaatschappij dat de omzet van Carnext in het eerste kwartaal met 33 procent is gestegen. Er werden 11.400 auto’s verkocht. Carnext maakte daarbij een verlies van 23 miljoen euro, mede als gevolg van een investering van 17 miljoen euro.

Carnext wil verder geen commentaar geven op het vertrek van Van Jarwaarde en Van Helbergen. Beiden is een reactie gevraagd.