Leasing en verhuur

Laatste update:

Go Sharing krijgt nieuwe vergunning in Eindhoven en Tilburg

Eindhoven en Tilburg verlengen de vergunning met Go Sharing. (Foto: Go Sharing)

De beide gemeenten hebben de vergunning verlengd van deeldienst Go Sharing. In beide gevallen gaat het om een combinatievergunning en worden ook e-bikes aangeboden, zo meldt het bedrijf in een persbericht.

“Deelvervoer is nieuw en dat betekent dat we op veel fronten aan het pionieren zijn. Samen bedenken we hoe duurzaam deelvervoer onderdeel van het dagelijks leven kan worden”, aldus Raymon Pouwels, ceo van Go Sharing. “In twee jaar tijd hebben ruim 100 duizend inwoners van Eindhoven en Tilburg een account aangemaakt en wordt bijna 30 procent van de autoritten vervangen door ons deelvervoer.” 

Aanvullen

Eindhoven is de eerste stad waar Go Sharing in 2019 begon met deelscooters. Daarna maakten de gemeente en Go Sharing afspraken over deelvervoer en werd een vergunning in het leven geroepen. Deze vergunning is nu verlengd met een jaar waarbij het deelbedrijf ook 200 deelscooters en 250 elektrische deelfietsen kan gaan aanbieden.

Ook in Tilburg is een nieuwe vergunning afgegeven; daar mag Go Sharing 125 deelscooters blijven aanbieden en er ieder half jaar 50 deelscooters bijplaatsen. Ook mag het bedrijf hier elektrische deelfietsen aan aanbieden; eerst met 125 e-bikes, aangevuld met 75 deelfietsen per half jaar. 

Behalve het stellen van duidelijke regels, is het aansturen van het juiste gebruik van deelvervoer een speerpunt voor het deelplatform. De app speelt daar volgens het bedrijf een belangrijke rol in. Zo worden juiste parkeeracties beloond met gratis rijminuten en wordt een speciaal actietarief aangeboden voor deelvoertuigen op plaatsen waar er veel van staan, zodat ze sneller worden gebruikt. Ook wordt binnenkort een loyaliteitsprogramma gelanceerd waardoor bepaald deelgedrag nog beter kan worden beloond. Go Sharing werd opgericht in 2019 en is behalve in Nederland, ook actief in België, Italië en Turkije. Eerder deed het bedrijf een investeringsronde om internationaal stappen te kunnen maken.

Go Sharing krijgt nieuwe vergunning in Eindhoven en Tilburg | Fleet&Mobility
Leasing en verhuur

Laatste update:

Go Sharing krijgt nieuwe vergunning in Eindhoven en Tilburg

Eindhoven en Tilburg verlengen de vergunning met Go Sharing. (Foto: Go Sharing)

De beide gemeenten hebben de vergunning verlengd van deeldienst Go Sharing. In beide gevallen gaat het om een combinatievergunning en worden ook e-bikes aangeboden, zo meldt het bedrijf in een persbericht.

“Deelvervoer is nieuw en dat betekent dat we op veel fronten aan het pionieren zijn. Samen bedenken we hoe duurzaam deelvervoer onderdeel van het dagelijks leven kan worden”, aldus Raymon Pouwels, ceo van Go Sharing. “In twee jaar tijd hebben ruim 100 duizend inwoners van Eindhoven en Tilburg een account aangemaakt en wordt bijna 30 procent van de autoritten vervangen door ons deelvervoer.” 

Aanvullen

Eindhoven is de eerste stad waar Go Sharing in 2019 begon met deelscooters. Daarna maakten de gemeente en Go Sharing afspraken over deelvervoer en werd een vergunning in het leven geroepen. Deze vergunning is nu verlengd met een jaar waarbij het deelbedrijf ook 200 deelscooters en 250 elektrische deelfietsen kan gaan aanbieden.

Ook in Tilburg is een nieuwe vergunning afgegeven; daar mag Go Sharing 125 deelscooters blijven aanbieden en er ieder half jaar 50 deelscooters bijplaatsen. Ook mag het bedrijf hier elektrische deelfietsen aan aanbieden; eerst met 125 e-bikes, aangevuld met 75 deelfietsen per half jaar. 

Behalve het stellen van duidelijke regels, is het aansturen van het juiste gebruik van deelvervoer een speerpunt voor het deelplatform. De app speelt daar volgens het bedrijf een belangrijke rol in. Zo worden juiste parkeeracties beloond met gratis rijminuten en wordt een speciaal actietarief aangeboden voor deelvoertuigen op plaatsen waar er veel van staan, zodat ze sneller worden gebruikt. Ook wordt binnenkort een loyaliteitsprogramma gelanceerd waardoor bepaald deelgedrag nog beter kan worden beloond. Go Sharing werd opgericht in 2019 en is behalve in Nederland, ook actief in België, Italië en Turkije. Eerder deed het bedrijf een investeringsronde om internationaal stappen te kunnen maken.