Overig

Laatste update:

Fastned breidt uit naar Duitsland

Het Nederlandse Fastned heeft 2 miljoen euro gekregen van de Europese Unie om ook in Duitsland snellaadstations aan te leggen langs belangrijke snelwegen.

De EU heeft in totaal 4,2 miljoen euro ter beschikking gesteld voor de aanleg van 155 locaties in Noord-Europa. Fastned neemt de 94 snellaadstations in Nederland en Duitsland voor haar rekening. De infrastructuurbouwer is nu bezig de benodigde vergunningen voor de Duitse locaties te regelen. Ook het Deense Clever a/s, het Zweedse Öresundskraft AB, het Duitse VDE Prüf-und Zertifizierungsinstitut GmbH en het ABB concern bouwen mee voor de EU.

De subsidie wordt gefinancierd door het EU-programma `Trans-Europese vervoersnetwerken’ (TEN-T). Fastned verwacht eind 2015 het bouwproject te hebben afgerond. De 155 stations worden geplaatst langs snelwegen in Zweden (35), Denemarken (23), Duitsland (67) en Nederland (30). 

Fastned werd al eerder dit jaar bij een miljoenenopdracht betrokken. Na een beursintroductie kon de aanleg van 201 laadstations in Nederland worden versneld. 

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Fastned breidt uit naar Duitsland | Fleet&Mobility

Fastned breidt uit naar Duitsland

Redactie Redactie
• Laatste update:

De EU heeft in totaal 4,2 miljoen euro ter beschikking gesteld voor de aanleg van 155 locaties in Noord-Europa. Fastned neemt de 94 snellaadstations in Nederland en Duitsland voor haar rekening. De infrastructuurbouwer is nu bezig de benodigde vergunningen voor de Duitse locaties te regelen. Ook het Deense Clever a/s, het Zweedse Öresundskraft AB, het Duitse VDE Prüf-und Zertifizierungsinstitut GmbH en het ABB concern bouwen mee voor de EU.

De subsidie wordt gefinancierd door het EU-programma `Trans-Europese vervoersnetwerken’ (TEN-T). Fastned verwacht eind 2015 het bouwproject te hebben afgerond. De 155 stations worden geplaatst langs snelwegen in Zweden (35), Denemarken (23), Duitsland (67) en Nederland (30). 

Fastned werd al eerder dit jaar bij een miljoenenopdracht betrokken. Na een beursintroductie kon de aanleg van 201 laadstations in Nederland worden versneld.