Overig

Laatste update:

Q-Park-award voor scriptie prijsverhoging

Alexander Hoss heeft de eerste Ward Vleugels Q-Park Scriptieprijs gewonnen. De geldprijs van 1.500 euro wordt uitgeloofd aan de masterstudent die de beste masterscriptie schreef op het gebeid van mobiliteit en parkeren.

Hoss’ scriptie “On the effectiveness of downsizing: new evidence from the service industry” gaat over de effecten van verschillende soorten parkeerprijsverhogingen. Een van zijn conclusies is dat parkeerders minder gevoelig zijn voor minder parkeerminuten voor hetzelfde bedrag, dan voor een prijsverhoging voor een vaste parkeerperiode. Oftewel: de impact van een aanpassing van het tarief van 1 euro voor 20 minuten naar 1 euro per 18 minuten is minder groot dan het effect van een prijsverhoging van 1 euro per 20 minuten naar 1,10 euro per 20 minuten.

Q-Park en de Erasmus Universiteit Rotterdam hebben de scriptieprijs in het leven geroepen om een hoge kwaliteit wetenschappelijk onderwijs te stimuleren en de belangstelling van studenten voor het onderzoeksgebied van parkeren aan te wakkeren. Voor de eerste editie van deze prijs zijn elf scripties ingeleverd.

De tweede en derde prijs gingen naar respectievelijk Jacub Romaszewski – “Analysis of the parking demand for parking garages in Rotterdam” – en Nick Peters “Parkeervoorkeur van huishoudens in de woonomgeving”.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Q-Park-award voor scriptie prijsverhoging | Fleet&Mobility

Q-Park-award voor scriptie prijsverhoging

Redactie Redactie
• Laatste update:

Hoss’ scriptie “On the effectiveness of downsizing: new evidence from the service industry” gaat over de effecten van verschillende soorten parkeerprijsverhogingen. Een van zijn conclusies is dat parkeerders minder gevoelig zijn voor minder parkeerminuten voor hetzelfde bedrag, dan voor een prijsverhoging voor een vaste parkeerperiode. Oftewel: de impact van een aanpassing van het tarief van 1 euro voor 20 minuten naar 1 euro per 18 minuten is minder groot dan het effect van een prijsverhoging van 1 euro per 20 minuten naar 1,10 euro per 20 minuten.

Q-Park en de Erasmus Universiteit Rotterdam hebben de scriptieprijs in het leven geroepen om een hoge kwaliteit wetenschappelijk onderwijs te stimuleren en de belangstelling van studenten voor het onderzoeksgebied van parkeren aan te wakkeren. Voor de eerste editie van deze prijs zijn elf scripties ingeleverd.

De tweede en derde prijs gingen naar respectievelijk Jacub Romaszewski – “Analysis of the parking demand for parking garages in Rotterdam” – en Nick Peters “Parkeervoorkeur van huishoudens in de woonomgeving”.