Overig

Laatste update:

Tomtom geeft realtime rijadvies

Tomtom heeft realtime voorspellend rijdadvies voor chauffeurs toegevoegd aan zijn wagenparkbeheerdienst Webfleet. Met de nieuwe versie van de online dienst met als naam Webfleet Optidrive 360 krijgen ze feedback tijdens het rijden, evaluatie na de ritten en kunnen ze hun prestaties vergelijken met die van andere chauffeurs binnen de organisatie.

Het gaat vooral om advies over zuinig en veilig rijden. Om dat voor elkaar te krijgen worden de voertuig- en kaartdata gebruikt van Tomtom en krijgen chauffeurs bijvoorbeeld advies over wanneer ze het beste kunnen schakelen, wat de optimale snelheid is en wanneer ze het beste het gas kunnen loslaten.

Voor de fleetmanager maakt het programma rapportages die trends in het rijgedrag van de chauffeurs laten zien. Ze worden op acht prestatie-indicatoren beoordeeld: overschrijden van maximumsnelheid, gebeurtenissen tijdens het rijden, stationair draaien, brandstofverbruik, zuinigste snelheid, uitrollen (gas loslaten als voertuig in de versnelling staat), schakelgedrag en constante snelheid. 

Tomtom tijdens de AutoRAI
Op 16 april, de dag voordat de AutoRAI voor het grote publiek open gaat, vindt het Fleetowners Congres plaats in de vorm van een Gallery Route door de hallen van de AutoRAI. Carlo van de Weijer, directeur smart mobility bij de Technische Universiteit Eindhoven en werkzaam bij Tomtom, bespreekt tijdens deze route de opkomst van smart mobility.

Kijk hier voor meer informatie over de het RAI Fleetownerscongres

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Tomtom geeft realtime rijadvies | Fleet&Mobility

Tomtom geeft realtime rijadvies

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het gaat vooral om advies over zuinig en veilig rijden. Om dat voor elkaar te krijgen worden de voertuig- en kaartdata gebruikt van Tomtom en krijgen chauffeurs bijvoorbeeld advies over wanneer ze het beste kunnen schakelen, wat de optimale snelheid is en wanneer ze het beste het gas kunnen loslaten.

Voor de fleetmanager maakt het programma rapportages die trends in het rijgedrag van de chauffeurs laten zien. Ze worden op acht prestatie-indicatoren beoordeeld: overschrijden van maximumsnelheid, gebeurtenissen tijdens het rijden, stationair draaien, brandstofverbruik, zuinigste snelheid, uitrollen (gas loslaten als voertuig in de versnelling staat), schakelgedrag en constante snelheid. 

Tomtom tijdens de AutoRAI
Op 16 april, de dag voordat de AutoRAI voor het grote publiek open gaat, vindt het Fleetowners Congres plaats in de vorm van een Gallery Route door de hallen van de AutoRAI. Carlo van de Weijer, directeur smart mobility bij de Technische Universiteit Eindhoven en werkzaam bij Tomtom, bespreekt tijdens deze route de opkomst van smart mobility.

Kijk hier voor meer informatie over de het RAI Fleetownerscongres