Overig

Laatste update:

Toottootclub leert mensen freewheelen

Onlangs is de Toottootclub opgericht. Deze organisatie wil automobilisten stimuleren om meer te freewheelen, oftewel de auto in zijn vrij te laten uitrollen. Op deze manier wordt brandstof bespaard en minder CO2 uitgestoten.
Automobilisten kunnen de gratis app downloaden en geven hun brandstofprijs in. Aan de hand van gps-data constateert de app wanneer en hoe lang de berijder aan het freewheelen is, en berekent op basis daarvan hoeveel brandstofkosten er bespaard worden.

Multilease lanceerde vorig jaar ook een app waarmee automobilisten geleerd wordt te freewheelen.

Wanneer een berijder 1,10 euro aan brandstofkosten heeft bespaard, kan hij ervoor kiezen mee te doen aan het Easy Money-spel. Met een druk op de knop in de app kan hij een sms sturen naar de Toottootclub – dit kost 1,10 euro – en dat is zijn inleg voor deelname aan de loting. Iedere dag wordt er uit de deelnemers een winnaar geloot, die een beloning krijgt van tussen de 50 en 450 euro.

Zakelijk freewheelen
De Toottootclub leidt taxichauffeurs op om te freewheelen. Die chauffeurs gaan vervolgens langs bij bedrijven die de Toottootclub willen inschakelen, om medewerkers te leren freewheelen. Dat duurt ongeveer een uur en kosten worden per bedrijf overeengekomen op basis van de kosten van het betreffende, plaatselijke taxibedrijf.

Om mensen aan te spreken, is de app laagdrempelig gemaakt, vertelt Paul de Groot, medeoprichter van de Toottootclub. “In de eerste versie van de app werd aangegeven hoeveel CO2-uitstoot de berijder bespaarde, maar dat sprak minder aan dan de bespaarde brandstofkosten. Ook vroegen we in een eerdere versie aan berijders om hun model en type auto in te voeren zodat we wisten wat het verbruik was van die auto, maar we merkten dat mensen die de app hadden gedownload hierop afhaakten. Nu gaan we dus uit van de gemiddelde uitstoot van het Nederlandse wagenpark: 1 op 12. De ene auto zal meer verbruiken dan de andere, maar wij willen vooral dat zoveel mogelijk mensen de app gebruiken. Op die manier kunnen we een verschil maken in CO2-uitstoot.”

De Toottootclub is twee weken geleden gestart en is op dit moment in gesprek met bedrijven over het inschakelen van de club om het brandstofverbruik van zakelijk rijders terug te dringen.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Toottootclub leert mensen freewheelen | Fleet&Mobility

Toottootclub leert mensen freewheelen

Redactie Redactie
• Laatste update:

Multilease lanceerde vorig jaar ook een app waarmee automobilisten geleerd wordt te freewheelen.

Wanneer een berijder 1,10 euro aan brandstofkosten heeft bespaard, kan hij ervoor kiezen mee te doen aan het Easy Money-spel. Met een druk op de knop in de app kan hij een sms sturen naar de Toottootclub – dit kost 1,10 euro – en dat is zijn inleg voor deelname aan de loting. Iedere dag wordt er uit de deelnemers een winnaar geloot, die een beloning krijgt van tussen de 50 en 450 euro.

Zakelijk freewheelen
De Toottootclub leidt taxichauffeurs op om te freewheelen. Die chauffeurs gaan vervolgens langs bij bedrijven die de Toottootclub willen inschakelen, om medewerkers te leren freewheelen. Dat duurt ongeveer een uur en kosten worden per bedrijf overeengekomen op basis van de kosten van het betreffende, plaatselijke taxibedrijf.

Om mensen aan te spreken, is de app laagdrempelig gemaakt, vertelt Paul de Groot, medeoprichter van de Toottootclub. “In de eerste versie van de app werd aangegeven hoeveel CO2-uitstoot de berijder bespaarde, maar dat sprak minder aan dan de bespaarde brandstofkosten. Ook vroegen we in een eerdere versie aan berijders om hun model en type auto in te voeren zodat we wisten wat het verbruik was van die auto, maar we merkten dat mensen die de app hadden gedownload hierop afhaakten. Nu gaan we dus uit van de gemiddelde uitstoot van het Nederlandse wagenpark: 1 op 12. De ene auto zal meer verbruiken dan de andere, maar wij willen vooral dat zoveel mogelijk mensen de app gebruiken. Op die manier kunnen we een verschil maken in CO2-uitstoot.”

De Toottootclub is twee weken geleden gestart en is op dit moment in gesprek met bedrijven over het inschakelen van de club om het brandstofverbruik van zakelijk rijders terug te dringen.