Overig

Laatste update:

Cateraar Sodexo koopt Xximo

Mobiliteitsaanbieder Xximo wordt overgenomen door de Franse multinational Sodexo. In Nederland is Sodexo vooral bekend als cateraar. De naam Xximo blijft bestaan en ook ceo Patrick Bunnik en cfo Lex Broekhuizen blijven de leiding over het bedrijf hebben.

Dat meldt Xximo in een brief aan haar klanten, die in het bezit is van Fleet&Mobility.

Met de overname is er volgens Xximo meer ruimte om sneller te investeren en het bedrijf breidt dan ook uit verder in Europa. In maart start Xximo ook in Duitsland. “Daar waren we al mee bezig”, vertelt Patrick Bunnik. “Sodexo is wereldwijd in tachtig landen actief, dus de basis voor uitbreiden is vaak al aanwezig.” Welke landen nog meer op de planning staan en wanneer de overname rond moet zijn, wordt nog niet gecommuniceerd.

Xximo heeft naar eigen zeggen 65 duizend passen in Nederland uitstaan en heeft een landelijke dekking van 81 procent. De Xximo-kaart is een Visa creditcard met beperkte functionaliteit: van tanken (niet bij alle stations), autohuur, parkeren en tol tot alle vormen van OV, taxi`s, vliegreizen, hotelovernachtingen en aanverwante reisuitgaven. In maart lanceerde Xximo een zakelijk deelautoconcept.

Overname is fases
In drie fasen worden alle aandelen van Xximo door Sodexo overgenomen van Tendris en het management, zodat het 100 procent onderdeel wordt van de Sodexo-familie. “De gesprekken met Sodexo liepen al sinds januari en de eerste fase van de aandelenovername is afgelopen vrijdag afgerond”, aldus Bunnik.

Xximo blijft in Nederland gevestigd in de regio Den Bosch, maar gaat op zoek naar een ander pand. “We hebben het personeel afgelopen vrijdag ingelicht. Ook hebben Lex Broekhuizen en ik bijgetekend voor tenminste vijf jaar als directieleden.” Er werken nu dertig mensen bij Xximo, dat zal volgens Bunnik na verloop van tijd minstens verdubbelen. “We komen nu al werkplekken te kort.”

Eerder dit jaar verscheen in Fleet&Mobility een overzicht van de markt van mobiliteits- en tankpassen in Nederland. Lees hier het artikel `De Kaarten lijken geschud`.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Cateraar Sodexo koopt Xximo | Fleet&Mobility

Cateraar Sodexo koopt Xximo

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat meldt Xximo in een brief aan haar klanten, die in het bezit is van Fleet&Mobility.

Met de overname is er volgens Xximo meer ruimte om sneller te investeren en het bedrijf breidt dan ook uit verder in Europa. In maart start Xximo ook in Duitsland. “Daar waren we al mee bezig”, vertelt Patrick Bunnik. “Sodexo is wereldwijd in tachtig landen actief, dus de basis voor uitbreiden is vaak al aanwezig.” Welke landen nog meer op de planning staan en wanneer de overname rond moet zijn, wordt nog niet gecommuniceerd.

Xximo heeft naar eigen zeggen 65 duizend passen in Nederland uitstaan en heeft een landelijke dekking van 81 procent. De Xximo-kaart is een Visa creditcard met beperkte functionaliteit: van tanken (niet bij alle stations), autohuur, parkeren en tol tot alle vormen van OV, taxi`s, vliegreizen, hotelovernachtingen en aanverwante reisuitgaven. In maart lanceerde Xximo een zakelijk deelautoconcept.

Overname is fases
In drie fasen worden alle aandelen van Xximo door Sodexo overgenomen van Tendris en het management, zodat het 100 procent onderdeel wordt van de Sodexo-familie. “De gesprekken met Sodexo liepen al sinds januari en de eerste fase van de aandelenovername is afgelopen vrijdag afgerond”, aldus Bunnik.

Xximo blijft in Nederland gevestigd in de regio Den Bosch, maar gaat op zoek naar een ander pand. “We hebben het personeel afgelopen vrijdag ingelicht. Ook hebben Lex Broekhuizen en ik bijgetekend voor tenminste vijf jaar als directieleden.” Er werken nu dertig mensen bij Xximo, dat zal volgens Bunnik na verloop van tijd minstens verdubbelen. “We komen nu al werkplekken te kort.”

Eerder dit jaar verscheen in Fleet&Mobility een overzicht van de markt van mobiliteits- en tankpassen in Nederland. Lees hier het artikel `De Kaarten lijken geschud`.